Januari 2012 Januari 2012 - The New Minded Januari 2012 Januari 2012 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2012

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

motivasi : - look at life through the windshield, not the rear-view mirror..

wah lama x post motivasi baru maklumlah baru balik dr bercuti..Perkataan motivasi ari ini unuk dikongsikan  adalah look at life through the windshield, not the rear-view mirror.. Wah ape first impression anda?? Mesti ade yang membayangkan wah mendalamnye maksud...haha Seperti biasa anda tafsir la sendiri apa yang anda faham melalui ayat itu.. sebelum memulakan berbicara mari2 la click sini dulu
Erm mengikut terjemahan saya… wah terjemahan die terorr benar ker die nie..haha..jgn beranggapan begitu yer saya insan yang kecil kalo ade yang salah blh la bg tahu di komen nanti.
Mengikut apa yang saya faham kita hidup jagan melihat kebelakang tetapi melihat kedepan.. Nie juga ader berkait rapat dengan ayat ini hari ini lebih baik daripada hari semalam..ok anda faham sekarang??
Ok masa untuk sesi penerangan dan muhasabah, haha… ada ala mcm motivator lak..haha.. Tp bkn motivator yer saya adalah bloger yg sedang menulis..  Hal ini bermaksud kita  hendaklah memperbaiki kelemahan yang ada kepad…

motivasi :- berfikir

Sebelum anda mula membaca post nie.. Saya inginkan menerangkan siapakah saya?? Mesti anda semua terfikir siapala pulak die nie pandai2 jer nk bg motivasi..haha Sy bukan seorg pakar motivasi or terlibat dengan mana2 ejensi motivasi saya adalah saya.. Saya merupakan seorg blogger so sy share ape yg sy tahu.. Sama mcm kat atas tu I think I write that is..so selamat membaca…
sebelum baca jom baca ini dulu
Ok ari saya hendak berkongsi kepada anda tentang satu perkataan  iaitu  THINK  yang bermaksud BERFIKIR  Ehmm..dengan hanya satu perkataan boleh merungkai pelbagai maksud mengikut kefahaman  anda  sendiri ...sebenarnye susah juga perkataan ini untuk dirungkaikan..haha..sebab banyak cabang untuk dirungkaikan..
Mengikut terjemahan kamus bahasa melayu edisi kedua fajar bakti m/s 140 berfikir bermaksud menggunakan akal untuk membuat sesuatu keputusan apakah yang anda faham melalui ayat ini?? Anda sendiri terjemahnya dan berfikirla sendiri…
Mengikut pendapat saya, this is my opnion ok so don’…

about today

hmmm. i got nothing ideas to write today...lol : D.. so i think i want to need any coment about my blog and also can give it through coment at this post.. this is because i want to make postmortem and to try to do the best blog..thank you..and also make sure u all comment is positve comment..thank you..




lagu dan lirik cinta muka buku najwa latif

wah ari nie sy nk kongsi kpd anda semua ttg lagu baru nie...bez tu dgr lagu nie...haha..jom dgr lagu nie..





nie lirik nyer...have a fun


Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan suruh aku terima kamu
Ooh hati ku rasa sesuatu

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Oohh kenakah rasa itu Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Ooh ini cinta remajaku Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi…

Kejer part time yang menguntungkan…

Kejer part time yang menguntungkan…
Wah…tentu anda terfikir-fikir kejer apakah itu?? Ramai yang tak terfikir kejer nie.. ini bukan pasal MLM or kejer melalui internet atau ape2 je la yang ader kan…haha…
Kejer nie sesuai kepada mereka yang menganggur terutamanya dan lebih sesuai kepada pelajar yg baru lepas SPM nie..tgh tggu result katakan..duk umah x pun x buat pape..baik buat kejer nie..
Ala ape la die nie merepek jer…org dah x sabo nk tahu nie…haha..lek2.. ok keje ni adalah anda menggosok baju para ahli keluarga anda…mesti anda kata saya gile or whatever yg anda fikirkan kpd sy.. ade aq kisah..haha.. aq dah Berjaya buat bende nie..erm sape nk kasi ko duit on the spot..kan2..ko keje mcm nk mampos pun kena tggu cukup bulan baru keluar gaji ko tu..
Interested nie..cpt la bg tahu cmner..haha mesti tu dlm fikiran anda apabila bace nie..or whatever per yg ader dlm otak anda ade aq kisah..haha..
Ok..cmnie caranye.. mula anda Tanya la kpd ahli keluarga anda berminat tak nk sy gosok baju kejer ma…

ustaz azhar idrus bersama zizan raja lawak

part one




part 2


SEGI OPEN DAY...

Know anyone who just completed their SPM? Let them know about SEGi Scholarships!: SEGi University College is holding its Open Day on the 14th and 15 January 2012! Meet the Deans, tour the campus, discuss your study options with experienced counselors and preview the courses available. Register with SEGi during the Open Day and enjoy a rebate of RM500 AND, for those students joining the January or February intake, stand a chance to win an iPad 2 or iPod Shuffle. Get a foretaste of college life at SEGi this January!

art corner

finally project is finish.. this is my project almost 2 year to finish it after many resistance come it to me..finally it finish..wow..so happy and proud with it.. this is cow skull nice right??

erm next project is ship skull..



Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner