motivasi : - look at life through the windshield, not the rear-view mirror.. motivasi : - look at life through the windshield, not the rear-view mirror.. - The New Minded motivasi : - look at life through the windshield, not the rear-view mirror.. motivasi : - look at life through the windshield, not the rear-view mirror..

Khamis, 26 Januari 2012

motivasi : - look at life through the windshield, not the rear-view mirror..

Leave a Comment


wah lama x post motivasi baru maklumlah baru balik dr bercuti..Perkataan motivasi ari ini unuk dikongsikan  adalah look at life through the windshield, not the rear-view mirror..
Wah ape first impression anda?? Mesti ade yang membayangkan wah mendalamnye maksud...haha
Seperti biasa anda tafsir la sendiri apa yang anda faham melalui ayat itu.. sebelum memulakan berbicara mari2 la click sini dulu

Erm mengikut terjemahan saya… wah terjemahan die terorr benar ker die nie..haha..jgn beranggapan begitu yer saya insan yang kecil kalo ade yang salah blh la bg tahu di komen nanti.

Mengikut apa yang saya faham kita hidup jagan melihat kebelakang tetapi melihat kedepan.. Nie juga ader berkait rapat dengan ayat ini hari ini lebih baik daripada hari semalam..ok anda faham sekarang??

Ok masa untuk sesi penerangan dan muhasabah, haha… ada ala mcm motivator lak..haha.. Tp bkn motivator yer saya adalah bloger yg sedang menulis..  Hal ini bermaksud kita  hendaklah memperbaiki kelemahan yang ada kepada yang  lebih baik.. Sebagai contoh situasi ditempat kerja nie contoh yang mungkin anda semua pernah mengalaminya..

Pada suatu ari anda telah tertangkap oleh bos anda atau member..haha.. Disebabkan anda melayari dan menggunakan fb or chatting...jengg2...haha..pastu anda pun kena la nasihat oleh bos or member anda.. Ini mungkin perasaan dan fikiran yang terkeluar oleh minda anda alamak mcm mana nie leh kantoi..atoi2. lps nie tak nak la aq berfb and chatting lg time keje… ha!! Ni la merupakan yang dikatakan hari ini lebih baik daripada semalam.. So keesokannye anda telah insaf dan tidak la berfb dan chatting semasa waktu kejer..so fikir2kanla adakah anda tergolong dalam kumpulan itu??? Jom sama2 berubah yer...haha :  )

Ok ini satu lagi situasi yang mungkin semua manusia mengalaminyer iaitu TAK MENEPATI MASA
Suatu ari anda ada date dengan bf or gf anda or member2 la kan…  anda dah tahu pukul 0900 anda nk keluar ade date la kata kan kat bandar nk pegi ambil masa 20minit...p/s date anda pukul 0915.. Anda pun tgh layan la citer kartun dengan adik2 anda hahaha..dah tahu time tu kul 0840 tp layan gak citer kartun sbb bez punye pasal..tgk2 dah pukul 0900 pergh!!!!  Anda katakan dah lambat, time tu la anda dgn laju sepantas kilatnyer mandi, breakfastfastfast..haha..sbb nk cptla katakan, tgk2 dah kul 0930...haha..mana tak mengamuknyer la si die yg tggu tu...anda pun sampai kul 0940 kat tmpt tu dgn muka selambe giler mcm muka tak bersalah..haha... Jeng2 bunyi guruh timbul..haha.. Padan la muka sape suruh lambatkan..amik ko rasakan mcm bunyi guruh dtg.. Semenjak kejadian ari tu anda tidak lagi lmbt dan menepati masa  serta dtg awal dr masa yg ditetapkan.. Ini perkara nie sama juga kepada student2 yer… sila ambil perhatian!!!! Jgn dtg lmbt ke kelas.. Ini la yg dikatakan hari ini lebih baik daripada semalam

Ok, u all understand what I writing now?? It clear for u?? Lol : D

Setakat itu saje la yer untuk ari nie daripada insan yang kecil ini yang sentiasa mencari ilmu dan berkongsi kpd anda apa yang diketahuinyer..

Saya memohon maaf kalo ader yg terasa dengan post nie..yer.. Jgn lupa follow yer untuk article yg lain untuk dikongsikan.. Thank for reading..

Thank you,
HAVE A NICE DAY :  ) 

If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

0 ulasan :

Catat Ulasan