Februari 2012 Februari 2012 - The New Minded Februari 2012 Februari 2012 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2012

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

tutorial- how to put like box page in blogspot

hye semua..ari nie saya nak kongsikan kepada anda bagaimana nak letakkan like box page yang korang buat di facebook tu nak letak dekat blog anda mcm yg ade dkt blog saya nie.. senang jer x susah mana ner pun nak buat nie senang mcm korang sebuat abc..haha.. ok ikuti cara2 nak buat yer..sblm itu dinasihatkan kpd anda utk melakukan backup template sebelum melakukan apa2 jua dlm mengedit html yer...demi langkah keselamatan..
Pergi ke blogger.com sign in korg nyer account..Dashboard > Layout " Add New Gadget"Pilih HTLM/JAVASRICPT widgetLepas tu paste kan code html nie dkt step ke 4 tu<script type="text/javascript">  //<!--  $(document).ready(function() {$(".w2bslikebox").hover(function() {$(this).stop().animate({right: "0"}, "medium");}, function() {$(this).stop().animate({right: "-250"}, "medium");}, 500);});  //-->  </script>  <style type="text/css">  .w2bslikebox{background: url("htt…

FENOMENA OCTOVE

HYE semua followers and blogger x lupa juga kepada viewers... hehehe...




Erm ari nie nak kongsi dengan anda semua pasal octove, erm sy baru masuk 48 hours join octove.. setakat nie ok jer..sy join bende nie pun time sy gi pwtc ari monday yg lalu sempena Malaysia Media Social Weeks 2012


apakah itu octove??  erm, nie yg diberitahu oleh cik effa kpd sy la nie adalah satu laman web yg ditubuhkan oleh ank malaysia.. waa sy jd bangge kejap..hehe.. ia mcm facebook la.. ade chat, ade webcam, etc.. dan yg paling best ade paint..haha..mcm kat ym tu.. leh tulis2 sendiri..


dalam octove nie anda boleh membuka facebook, twitter dan octovenye sendiri dalam satu page maknenyer x yah la nk buka sampai 3 tabs.. hanya dgn satu tabs sahaja anda boleh membuka 3 pages..hebat gak tu...


dah abis dah aq menyelongkar octove nyer page nie..haha.. korg blh invite friend korg drpd fb.. haha..senang jer nk invite hanya klik2 sampai maksimum pas tu sent..


kat octove juga ade event.. event nie pasal di malaysia jer la set…

13 FEB 2012 di PWTC

hye semua... hari nie pegi la jalan2 ke rumah nenek yer.. actually nenek baru keluar drpd hospital, kena denggi...waa, bahaya tu.. time nk balik ternampak la pulak banner nie kat ktm ukm..

so dgn x sengaja jer kaki nie melangkah utk visit kat sana...hahaha.. naik la ktm biasalakan ktm mana pernah keteapinye x delay lama la jugak aq tunggu kat situ adala 30minit.. hahaha.. akhirnye tiba juga aq disana dlm pukul 3ptg lps selesai membuat kejer2 lain...haha. nie visit penutup la katakan.. erm,exibition nyer x dela bnyk sgt tp boleh la nk gi menambah ilmu..hahha... tp x tahulakan sbb saya pergi first day punye la katakan...haha..maybe x bnyk lg kot yg buka booth kat situ.. erm, ade booth nie lama gak la kan aweks tu explain kat saya pasal website ank malaysia buat like fb la mcm gitu, erm , sy tgh dok mengkaji lagi website nie, hahaha, kalo ok sy akan post kan review pasal website tu.. ye lakan kalo nk post kena la kaji dulu apa yg ade dlm website tu..hahaha... erm, x lupa juga kpd cik ef…

Tutorial-cmner nk dapatkan gmbr drpd youtube

hye..assalamualaikum..selamat sejahtera semua... dah lama x update blog.. erm, ari nie sy dpt ilmu baru sje jer nk kongsi dgn anda semua.. mungkin ada yg diantara anda dah tahu, mungkin tidak...so kalo yg dah tahu tu leh la bace yer.. senang jer nk amik thumbnail drpd youtube nie.. ikutilah langkah-langkah yg sy sediakan..


step 1 : sebelum mulakan tutorial click here first
step 2. buka laman web youtube..
step 3 pilih mana2 video yg korg suka.
step 4 dkt url youtube eg : http://www.youtube.com/watch?v=J8bzKV1jVgQ amik yg last sekali nie yg nie  
J8bzKV1jVgQ
step 5 amik url nie http://img.youtube.com/vi/kod yg terakhir tu paste kat sini/0(yg nie blh la ltk 0,1,2,3,...ikut 
bape bnyk thumnail video tu ade).jpg
step 6 dah dpt dah url image yg nk tu dan gmbr...

nie adalah cnth yg sy buat drpd link nie http://img.youtube.com/vi/J8bzKV1jVgQ/2.jpg


senang jer kan...kalo berjaya blh la like yer...

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner