13 FEB 2012 di PWTC 13 FEB 2012 di PWTC - The New Minded 13 FEB 2012 di PWTC 13 FEB 2012 di PWTC 13 FEB 2012 di PWTC Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

13 FEB 2012 di PWTC


hye semua... hari nie pegi la jalan2 ke rumah nenek yer.. actually nenek baru keluar drpd hospital, kena denggi...waa, bahaya tu.. time nk balik ternampak la pulak banner nie kat ktm ukm..

so dgn x sengaja jer kaki nie melangkah utk visit kat sana...hahaha.. naik la ktm biasalakan ktm mana pernah keteapinye x delay lama la jugak aq tunggu kat situ adala 30minit.. hahaha..
akhirnye tiba juga aq disana dlm pukul 3ptg lps selesai membuat kejer2 lain...haha. nie visit penutup la katakan.. erm,exibition nyer x dela bnyk sgt tp boleh la nk gi menambah ilmu..hahha... tp x tahulakan sbb saya pergi first day punye la katakan...haha..maybe x bnyk lg kot yg buka booth kat situ.. erm, ade booth nie lama gak la kan aweks tu explain kat saya pasal website ank malaysia buat like fb la mcm gitu, erm , sy tgh dok mengkaji lagi website nie, hahaha, kalo ok sy akan post kan review pasal website tu.. ye lakan kalo nk post kena la kaji dulu apa yg ade dlm website tu..hahaha... erm, x lupa juga kpd cik effa yer sudi menerangkan sy pasal website tu... tu jela kot utk ari nie..hiihi.
have a nice day.. thanks sudi melawat blog nie and membacanyer..


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. hahaha... btw thanx sbb sudi mendengar n thanx for signing.. =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. welcome.. lps nie kena bawak air extra la yer..hiihii

      Padam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner