FENOMENA OCTOVE FENOMENA OCTOVE - The New Minded FENOMENA OCTOVE FENOMENA OCTOVE FENOMENA OCTOVE Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

FENOMENA OCTOVE

HYE semua followers and blogger x lupa juga kepada viewers... hehehe...




Erm ari nie nak kongsi dengan anda semua pasal octove, erm sy baru masuk 48 hours join octove.. setakat nie ok jer..sy join bende nie pun time sy gi pwtc ari monday yg lalu sempena Malaysia Media Social Weeks 2012


apakah itu octove??  erm, nie yg diberitahu oleh cik effa kpd sy la nie adalah satu laman web yg ditubuhkan oleh ank malaysia.. waa sy jd bangge kejap..hehe.. ia mcm facebook la.. ade chat, ade webcam, etc.. dan yg paling best ade paint..haha..mcm kat ym tu.. leh tulis2 sendiri..


dalam octove nie anda boleh membuka facebook, twitter dan octovenye sendiri dalam satu page maknenyer x yah la nk buka sampai 3 tabs.. hanya dgn satu tabs sahaja anda boleh membuka 3 pages..hebat gak tu...


dah abis dah aq menyelongkar octove nyer page nie..haha.. korg blh invite friend korg drpd fb.. haha..senang jer nk invite hanya klik2 sampai maksimum pas tu sent..


kat octove juga ade event.. event nie pasal di malaysia jer la setakat yg aq kaji x tahu la lps niekan... haha.. so korg akan update la pasal event2 yg akan berlaku.. erm, maklumlakan mana ada masa nk search satu2 kan.. so kat sini dah ada event hanya klik jer kat event nnti keluar la event ape yg ade.. erm, kalo semua tu aq x pastila kan... sekurang2nye korg tahu gak ape yg event ade walaupun x semua..btl x??hehe


next korg blh upload music and video drpd komputer korg...erm, bgus gak tu kan...so x dela boring mana kan nnti...kalo dah upload music nnti leh la play kat mana2 jer kan..hehhe..


so ade la lg yg lain2 mcm games, live radio and etc.. kalo nk tahu kena la tgk kat site tu kan..klik kat sini octove..


erm, yg paling best sekali kat octove nie...korg dpt points...waa, dapat point.. sape nk kasi korg point tul x?? haha.. erm point tu nnti korg blh la redeem...setakat nie aq baru kumpul 729point dlm masa 48 hours...ape yg korg buat kat site octove korg akan dpt point...mcm komen dan etc.. tertakluk kepda terma dan syarat la kan...hehehe


erm kalo anda berminat leh la signup octove kat sini.. klik di sini signup octove nnti korg blh terus guna sign in using facebook

setakat itu saja la kan.. kalo nk tahu lebih lanjut daftar and kaji sendiri...hehe

thanks sudi membaca

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner