Tutorial-cmner nk dapatkan gmbr drpd youtube Tutorial-cmner nk dapatkan gmbr drpd youtube - The New Minded Tutorial-cmner nk dapatkan gmbr drpd youtube Tutorial-cmner nk dapatkan gmbr drpd youtube Tutorial-cmner nk dapatkan gmbr drpd youtube Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Tutorial-cmner nk dapatkan gmbr drpd youtube

hye..assalamualaikum..selamat sejahtera semua... dah lama x update blog.. erm, ari nie sy dpt ilmu baru sje jer nk kongsi dgn anda semua.. mungkin ada yg diantara anda dah tahu, mungkin tidak...so kalo yg dah tahu tu leh la bace yer.. senang jer nk amik thumbnail drpd youtube nie.. ikutilah langkah-langkah yg sy sediakan..


step 1 : sebelum mulakan tutorial click here first
step 2. buka laman web youtube..
step 3 pilih mana2 video yg korg suka.
step 4 dkt url youtube eg : http://www.youtube.com/watch?v=J8bzKV1jVgQ amik yg last sekali nie yg nie  
          J8bzKV1jVgQ
step 5 amik url nie http://img.youtube.com/vi/kod yg terakhir tu paste kat sini/0(yg nie blh la ltk 0,1,2,3,...ikut 
          bape bnyk thumnail video tu ade).jpg
step 6 dah dpt dah url image yg nk tu dan gmbr...

nie adalah cnth yg sy buat drpd link nie http://img.youtube.com/vi/J8bzKV1jVgQ/2.jpg


senang jer kan...kalo berjaya blh la like yer...


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner