tutorial- how to put like box page in blogspot tutorial- how to put like box page in blogspot - The New Minded tutorial- how to put like box page in blogspot tutorial- how to put like box page in blogspot tutorial- how to put like box page in blogspot Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

tutorial- how to put like box page in blogspot

hye semua..ari nie saya nak kongsikan kepada anda bagaimana nak letakkan like box page yang korang buat di facebook tu nak letak dekat blog anda mcm yg ade dkt blog saya nie.. senang jer x susah mana ner pun nak buat nie senang mcm korang sebuat abc..haha.. ok ikuti cara2 nak buat yer..sblm itu
dinasihatkan kpd anda utk melakukan backup template sebelum melakukan apa2 jua dlm mengedit html yer...demi langkah keselamatan..

  1. Pergi ke blogger.com sign in korg nyer account..
  2. Dashboard > Layout 
  3. " Add New Gadget"
  4. Pilih HTLM/JAVASRICPT widget
  5. Lepas tu paste kan code html nie dkt step ke 4 tu
<script type="text/javascript"> 
//<!-- 
$(document).ready(function() {$(".w2bslikebox").hover(function() {$(this).stop().animate({right: "0"}, "medium");}, function() {$(this).stop().animate({right: "-250"}, "medium");}, 500);}); 
//--> 
</script> 
<style type="text/css"> 
.w2bslikebox{background: url("http://1.bp.blogspot.com/--tscpVzcBjo/TdUarKtcAlI/AAAAAAAAA3I/qVkypiYO9rc/s150/w2b_facebookbadge.pn") no-repeat scroll left center transparent !important;display: block;float: right;height: 270px;padding: 0 5px 0 46px;width: 245px;z-index: 99999;position:fixed;right:-250px;top:20%;} 
.w2bslikebox div{border:none;position:relative;display:block;} 
.w2bslikebox span{bottom: 12px;font: 8px "lucida grande",tahoma,verdana,arial,sans-serif;position: absolute;right: 6px;text-align: right;z-index: 99999;} 
.w2bslikebox span a{color: #808080;text-decoration:none;} 
.w2bslikebox span a:hover{text-decoration:underline;} 
</style><div class="w2bslikebox" style=""><div>
<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%2F%2Ffacebook.com%2Fthenewminded&amp;width=245&amp;colorscheme=light&amp;show_faces=true&amp; connections=9&amp;stream=false&amp;header=false&amp;height=270" scrolling="no" frameborder="0" scrolling="no" style="border: medium none; overflow: hidden; height: 270px; width: 245px;background:#fff;"></iframe><span>Widget by:<a href="http://www.thenewminded.tk">The NewMinded</a></span></div></div>

6. tukarkan thenewminded dgn nama page yg korang buat tu
  eg : www.facebook.com/thenewminded amik yg kena highlight tu

kalo anda xbuat lagi nama utk page tu klik here   selepas itu anda letak nama  page anda di highlight itu..

7. save anda punya widget
8. go to template > edit htlm *for new look blogger*
9. cari perkataan ini <head> copy kan code nie di bawah perkataan tersebut


<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.1/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

10. save the templates. anda telah siap melakukannye..

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner