"Segmen I Jejak Blog U, U Jejak Blog I" - By Mak Simah "Segmen I Jejak Blog U, U Jejak Blog I" - By Mak Simah - The New Minded "Segmen I Jejak Blog U, U Jejak Blog I" - By Mak Simah "Segmen I Jejak Blog U, U Jejak Blog I" - By Mak Simah "Segmen I Jejak Blog U, U Jejak Blog I" - By Mak Simah Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

"Segmen I Jejak Blog U, U Jejak Blog I" - By Mak Simah

hye...semua lama x update blog nie kan.. hehe..apa join segmen lg??
hahaha..itu jerlakan keje sy kalo dah bosan x tahu nk buat apa..acctually nk buat tutorial pun dah xde idea nk wat ape... yg latest tgh tggu feedback tp mcm x jln jer...hahaha..xpelakan korg xnk xkisah pun bg yg 
tnye aper yg sy ckpkan nie feedback ape?? nie die link tu membuat tutor mengenai dropdwon menu..
jgn lupa la yer singgah utk bace link tu yer...




nie die segmen tu...hehe..
ok..bye2 thanks for reading....=)


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. singgah folo sini dari speedlist no.2
    ..................................................
    http://sanisahsabu.blogspot.com/2012/02/speed-list.html
    ..................................................
    salam ukhwah (^___^)

    BalasPadam
  2. terima kasih join segmen ni

    your blog da ada dalam bloglist tau :D

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner