tutorial - how to make picture in header tutorial - how to make picture in header - The New Minded tutorial - how to make picture in header tutorial - how to make picture in header

Jumaat, 2 Mac 2012

tutorial - how to make picture in header

Leave a Comment

hye semua hari nie nak kongsikan kepada anda semua bagaimana nk letak picture dekat header melalui cara yang paling mudah... mungkin ade yang dah tahu and ade yang tak tahu lagikan.. so kalo yang dah tahu boleh la tgk nk bg tmbh ilmu lagi..hehe..

step 1 : pegi ke template > customise > adjust widths

step 2 : adjust entire blog yg korg nk bape...

step 3 : klik pada apply to blog

step 4 : resize anda punya picture mengikut width yg sama dkt blog td tu..utk di upload

step 5 : klik layout > klik edit header > uploada image from pc > klik save

dah siap...senangkan...

nie extra saya kasi kepada anda... kalo anda punya header picture tu kecik nk kasi centre ikut step nie

step 1 : pegi ke template > customise > advances > add css

step 2 : copy this code   .Header { 
                                     text-align: center; 
                                      }  

step 3 : klik apply to blog...

haha..senangkan nk buat tak payah nak pening2 kepala nk edit html la..apa2 la kan.. hehe..so kalo sape2 yg tak bape nak pandai pasal kod html nie boleh la guna cara ini yer..

thanks sudi baca.. kalo saya tutorial ini menarik jgn lupa share yer klik dkt logo fbshare bawah nie..

If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

0 ulasan :

Catat Ulasan