tutorial - how to make picture in header tutorial - how to make picture in header - The New Minded tutorial - how to make picture in header tutorial - how to make picture in header tutorial - how to make picture in header Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

tutorial - how to make picture in header

hye semua hari nie nak kongsikan kepada anda semua bagaimana nk letak picture dekat header melalui cara yang paling mudah... mungkin ade yang dah tahu and ade yang tak tahu lagikan.. so kalo yang dah tahu boleh la tgk nk bg tmbh ilmu lagi..hehe..

step 1 : pegi ke template > customise > adjust widths

step 2 : adjust entire blog yg korg nk bape...

step 3 : klik pada apply to blog

step 4 : resize anda punya picture mengikut width yg sama dkt blog td tu..utk di upload

step 5 : klik layout > klik edit header > uploada image from pc > klik save

dah siap...senangkan...

nie extra saya kasi kepada anda... kalo anda punya header picture tu kecik nk kasi centre ikut step nie

step 1 : pegi ke template > customise > advances > add css

step 2 : copy this code   .Header { 
                                     text-align: center; 
                                      }  

step 3 : klik apply to blog...

haha..senangkan nk buat tak payah nak pening2 kepala nk edit html la..apa2 la kan.. hehe..so kalo sape2 yg tak bape nak pandai pasal kod html nie boleh la guna cara ini yer..

thanks sudi baca.. kalo saya tutorial ini menarik jgn lupa share yer klik dkt logo fbshare bawah nie..

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner