tutorial - letak ayat al quran di blogspot tutorial - letak ayat al quran di blogspot - The New Minded tutorial - letak ayat al quran di blogspot tutorial - letak ayat al quran di blogspot

Jumaat, 2 Mac 2012

tutorial - letak ayat al quran di blogspot

Leave a Comment

hye..semua ari ini saya hendak mengajar macam mana nak letakkan widget al quran di blog anda.. yang mcm ada dkt blog saya nie.. widget al quran nie adalah 3o juzuk bersamaan 114 surah.. turut disediakan translation sekali.. so kalo anda nak boleh la amik and letak di blog anda yer.. ikuti cara2 yang akan sy tunjukkan

step 1 : klik layout > add gadget > HTML / JAVASCRIPT
step 2 : copy kod nie

<script type="text/javascript" src="http://cdn.widgetserver.com/syndication/subscriber/InsertWidget.js"></script><script type="text/javascript">if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('ab5f11e9-ec54-4ec0-aa70-d93789fe91ed');</script>
<noscript>Get the <a href="http://www.widgetbox.com/widget/wwwlisten2qurancom">WWW.LISTEN2QURAN.COM</a> widget and many other <a href="http://www.widgetbox.com/">great free widgets</a> at <a href="http://www.widgetbox.com">Widgetbox</a>! Not seeing a widget? (<a href="http://support.widgetbox.com/">More info</a>)</noscript><span>Jom Visit:<a href="http://www.sungguhsedap.blogspot.com">The NewMinded</a></span>

step 3 : klik save...dah siap..senang jer kan..hehe

so jom la kita letak diblog2 kita yer..

kalo suka blh la share or like yer...

If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

0 ulasan :

Catat Ulasan