Tutorial : letak fibox di blog Tutorial : letak fibox di blog - The New Minded Tutorial : letak fibox di blog Tutorial : letak fibox di blog Tutorial : letak fibox di blog Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Tutorial : letak fibox di blog

Hye semua ari nie ade permintaan drpd vanilla chocolate nk tahu mcm ner
nk letak chat box dkt blog. ok , jom ikuti tutorial nie..

step 1. pergi ke fibox.ws > klik dkt yg highlight tu

  

step 2. sign up / login melalui fb



step 3. ikut yg di highlight kan tu



step 4.  klik seting




step 5. kuar mcm nie.. ikuti la yg highlight tu
copy kod html tu 



step 6. dashboard > layout > add gadjet







step 7. pilih html


step 8. paste kod yg copy dr step 5 tu dkt tmpt highlight tu




step 9 . save...

dah siap... thank for reading.. 

tag utk  vanilla chocolate..

kalo suka jom like and share yer.. thanks..






If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner