Mei 2012 Mei 2012 - The New Minded Mei 2012 Mei 2012 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2012

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Muet

Ini adalah info mengenai muet... Siapa-siapa yg terlepas orientasi tu boleh la tengok di sini dan download image nie...


download here

A Butterfly's Lesson

One day, a small opening appeared in a cocoon; a man sat and watched for the butterfly for several hours as it struggled to force its body through that little hole.  
It appeared as if it had gotten as far as it could and it could not go any further. Then, it seems to stop making any progress.
So the man decided to help the butterfly: he took a pair of scissors and opened the cocoon. The butterfly then emerged easily.  
But it had a withered body, it was tiny and shriveled wings. The man continued to watch because he expected that, at any moment, the wings would open, enlarge and expand, to be able to support the butterfly’s body, and become firm.
Neither happened! In fact, the butterfly spent the rest of its life crawling around with a withered body and shriveled wings. It never was able to fly. 
What the man, in his kindness and his goodwill did not understand was that the restricting cocoon and the struggle required for the butterfly to get through the tiny opening, were God’s …

Malaysian UltraStation – MU FM 24/7

Selamat datang ke Malaysian UltraStation-MU FM 24/7 Streaming Radio Online.. Di Streaming ini hanya memainkan music sahaja 24/7 non stop.. Just buka website dan dgr.. Kini juga boleh di play di kebanyakan semua jenis hp klik sini utk lebih lanjut .... Tiada masalah utk dgr MU FM 24/7 dimana- mana sahaja asalkan anda mempunyai internet... Just enter url or favourite kan url tu and play so simple..
Have  a fun...

 Nak dengar klik gmbr nie : ~ 




Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner