Julai 2012 Julai 2012 - The New Minded Julai 2012 Julai 2012 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2012

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

kehidupan di matrik..

assalamualaikum.....dah lama x update blog nie....hehe.. laju benor bljr dkt matrik nie.... hahhaaha.. errr... harap2 blh la cathup dgn subjek dkt sini... skrg bRu buat nota bio tu pun baru sikit.. tu la kan org dah kata jgn tangguh kan kerja kan dah menyusahkan diri..hahaha... so skrg nie kena kuatkan usaha utk membuat nota yg dah tertinggal... kimia pun baru faham sikit bnyk lg yg x faham....errrrr...anybody can help????so sape2 ade cdgn mcm ner nak berjaya di matrik blh la memberi komen .....tq

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner