Julai 2012 Julai 2012 - The New Minded Julai 2012 Julai 2012 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2012

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

kehidupan di matrik..

assalamualaikum.....dah lama x update blog nie....hehe.. laju benor bljr dkt matrik nie.... hahhaaha.. errr... harap2 blh la cathup dgn subjek dkt sini... skrg bRu buat nota bio tu pun baru sikit.. tu la kan org dah kata jgn tangguh kan kerja kan dah menyusahkan diri..hahaha... so skrg nie kena kuatkan usaha utk membuat nota yg dah tertinggal... kimia pun baru faham sikit bnyk lg yg x faham....errrrr...anybody can help????so sape2 ade cdgn mcm ner nak berjaya di matrik blh la memberi komen .....tq

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner