November 2012 November 2012 - The New Minded November 2012 November 2012 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2012

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Maha 2012

Assalamualaikum, selamat sejahtera semua.. Waaa.. Hari ini nak kongsikan pengalaman ketika berada di pameran MAHA 2012 kali ni. Mcm biasa banyak pameran diadakan sebagai contoh pameran ternakan, jentera, makannan dan lain2,. 

ape la agknye kan lembu itu fikir?? hehe

time for eat...
Yang paling bez ade bnyk buah2an tu.. 

ade durian...

ade nangka yang besar2 dan lain2..

Ade jugak tempat hiburan blh naik basikal tiga roda nie kalo dah penat2 and boringkan blh la rehat dgn cuba naiki bende itu..



 Kalo ade sape2 yang membuat perusahan roti jala kini ade mesin buat roti jala senang jer masuk kan bahan yg dah siap adun pastu mesin tu jalan kan tugas dia la..hehe.. Mesin tu semi auto, kalo nk tgk mesin tu ader di bahagian pameran jentera termasuk juga basikal tiga roda itu di bahagian yang sama..

 Jgn risau anda xkan kelaparan punyer berada disitu, ada disediakan kedai mkn dkt dlm tu. Kalo nk jimat bwk mknn sendiri la yer and makan dulu sblm kuar.. Memandangkan sekarang musim hujan jgn lupa …

apa nak buat masa cuti?

Assalamualaikum, selamat sejahtera semua..
Post kali ni nak anda semua yang membaca post nie memberi cadagan
- Apakah yang anda buat semasa mendapat cuti yang lama?? 
Jom share kan apa aktiviti anda ketika cuti dkt comment bawah nie..
thanks for sharing..  "sharing is caring"

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner