November 2012 November 2012 - The New Minded November 2012 November 2012 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2012

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Maha 2012

Assalamualaikum, selamat sejahtera semua.. Waaa.. Hari ini nak kongsikan pengalaman ketika berada di pameran MAHA 2012 kali ni. Mcm biasa banyak pameran diadakan sebagai contoh pameran ternakan, jentera, makannan dan lain2,. 

ape la agknye kan lembu itu fikir?? hehe

time for eat...
Yang paling bez ade bnyk buah2an tu.. 

ade durian...

ade nangka yang besar2 dan lain2..

Ade jugak tempat hiburan blh naik basikal tiga roda nie kalo dah penat2 and boringkan blh la rehat dgn cuba naiki bende itu..



 Kalo ade sape2 yang membuat perusahan roti jala kini ade mesin buat roti jala senang jer masuk kan bahan yg dah siap adun pastu mesin tu jalan kan tugas dia la..hehe.. Mesin tu semi auto, kalo nk tgk mesin tu ader di bahagian pameran jentera termasuk juga basikal tiga roda itu di bahagian yang sama..

 Jgn risau anda xkan kelaparan punyer berada disitu, ada disediakan kedai mkn dkt dlm tu. Kalo nk jimat bwk mknn sendiri la yer and makan dulu sblm kuar.. Memandangkan sekarang musim hujan jgn lupa …

apa nak buat masa cuti?

Assalamualaikum, selamat sejahtera semua..
Post kali ni nak anda semua yang membaca post nie memberi cadagan
- Apakah yang anda buat semasa mendapat cuti yang lama?? 
Jom share kan apa aktiviti anda ketika cuti dkt comment bawah nie..
thanks for sharing..  "sharing is caring"

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner