Januari 2013 Januari 2013 - The New Minded Januari 2013 Januari 2013 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2013

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

It's that true

asslamualaikum and selamat sejahtera... First of all aq tahu english aq broken so ko faham2 jer la kan bile bace.. Jarang guna bi nie, kalo gune pun bila saat yg tengah sedih or pape jer la yang wat aq runsing..

what means that it's that true? I can't believe that almost people said that "ha ko org IT memang tak de sangat perasaan dekat perempuan, asyik dengan ko punye gadjet and laptop jer.. Ko nyer laptop tu la bini, awek ko kan.." Ha?? It's that true what people around said??

This is my opinion la kan, like me i accept what the people around said about that... It's that true because laptop or hp cannot make our feeling hurt and broken our heart but maybe sometime only when it minor problem with it.. but when in people it always make our feeling like broken and others.. This i want to said that when someone people LOVE in IT then have someone that take their heart means the girl taking it.. They will love u and caring for u more than their gadjet and lapto…

fenomena terbaru

assalamualaikum dan selamat sejahtera semua... nie time aq tgh blogwalking kan ade la terjumpe satu video parody nie.. saje jer nak share dkt blog nie.. dah lama gak aq tak tengok video matluthfi nie kan.. baru aq perasan memang dah lama.. hehe..
by the way jom tgk video parody nie and aq suka dkt minit2 akhir itu ade 3reasons... nk tahu dengar sendiri hehe...



please be nice ketika mengomen yer... thanks...

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner