Januari 2013 Januari 2013 - The New Minded Januari 2013 Januari 2013 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2013

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

It's that true

asslamualaikum and selamat sejahtera... First of all aq tahu english aq broken so ko faham2 jer la kan bile bace.. Jarang guna bi nie, kalo gune pun bila saat yg tengah sedih or pape jer la yang wat aq runsing..

what means that it's that true? I can't believe that almost people said that "ha ko org IT memang tak de sangat perasaan dekat perempuan, asyik dengan ko punye gadjet and laptop jer.. Ko nyer laptop tu la bini, awek ko kan.." Ha?? It's that true what people around said??

This is my opinion la kan, like me i accept what the people around said about that... It's that true because laptop or hp cannot make our feeling hurt and broken our heart but maybe sometime only when it minor problem with it.. but when in people it always make our feeling like broken and others.. This i want to said that when someone people LOVE in IT then have someone that take their heart means the girl taking it.. They will love u and caring for u more than their gadjet and lapto…

fenomena terbaru

assalamualaikum dan selamat sejahtera semua... nie time aq tgh blogwalking kan ade la terjumpe satu video parody nie.. saje jer nak share dkt blog nie.. dah lama gak aq tak tengok video matluthfi nie kan.. baru aq perasan memang dah lama.. hehe..
by the way jom tgk video parody nie and aq suka dkt minit2 akhir itu ade 3reasons... nk tahu dengar sendiri hehe...



please be nice ketika mengomen yer... thanks...

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner