Mei 2013 Mei 2013 - The New Minded Mei 2013 Mei 2013

Isnin, 27 Mei 2013

Segmen : Bloglist

Leave a Comment

 
Assalamualaikum semua, apa khabar kepada bloggers sihat? hari ini kan saya nak buat satu segmen iaitu bloglist.. Juz copy code dekat atas then paste dekat blog korg and ikuti syarat2 dibawah nie..

Syarat-syarat nak join bloglist saya ada senang jer tak susah mana pun

  1. Follow my blog and like my fb page...
  2. promote bloglist sy dkt blog anda 
  3. kalo ader tempat exchange banner letakkan banner saya disitu yer and sy akan letakkn kembali banner anda di exchanger banner sy..
  4. tarikh tutup join 3 Jun 2013 
  5. jangan lupa tinggalkan url blog anda di ruang komen yang mengatakan anda sudah buat review bloglist sy taw.. 
jom share kepada rakan2 tentang bloglist...

thank you..

Read More

Isnin, 20 Mei 2013

segmen bloglist mei-ogos (22 mei 2013)

3 comments


assalamualaikum and selamat sejahtera semua..
kepada anda yang masih belum lagi join bloglist sy jom join cepat2 tarikh tutup dah dekat
22 mei 2013 ni merupakan tarikh tutup bloglist sy taw.

Syarat-syarat nak join bloglist saya ada senang jer tak susah mana pun

  1. Follow my blog and like my fb page...\
  2. promote bloglist sy dkt blog anda 
  3. kalo ader tempat exchange banner letakkan banner saya disitu yer and sy akan letakkn kembali banner anda di exchanger banner sy..
  4. tarikh tutup join 22Mei 2013 
  5. jangan lupa tinggalkan url blog anda di ruang komen yang mengatakan anda sudah buat review bloglist sy taw.. 
jom share kepada rakan2 tentang bloglist...

thank you..


Read More

Ahad, 19 Mei 2013

naik bus percuma

4 comments

assalamualaikum and selamat sejahtera semua.. apa khabar kalian? sihat ke?

Berkenaan dengan post saya ni mesti anda terfikirkan naik bus percuma dekat mana tu??? bas apa tu??
hehe..

Actually kan, nak cerita time saya naik public transport pagi tadi otw balik rumah naik bus la kan..
Ade seorang mamat nie tahan bus than driver tu pun berhenti la amik dia naik bus tu.. pas tu dia melulu jer masuk tak bayar pun tambang... hahaha... driver tu pun marah la dia tanye tambang mana?? dia pun jawab takda duit la... hahahaha.. pas tu wat muka selamba jer die.. time dia turun tu dia cakap terima kasih!!  nak balik rumah nak pegi minum air.. Dia naik kejap jer bus tu, i think dia punye mind tu ada something problem la sikit..hehe..

Kepada anda jagan naik bus secara percuma kalo anda ada duit dan mampu bayar yer... Sebab kalo anda menipu tanggung la dosa diakhirat nanti yer.. Bus tu pun gerak nak kena guna minyak lagi, nak bayar gaji pekerja lagi so jangan mengada2 suka2 ati nak naik tanpa bayar tambang yer walaupun murah hanya Rm *.

Tapi yang aq respect la kan time naik tu ada seorang pakcik nie la kan time dia nak turun dia cakap terima kasih, assalamualaikum kepada driver tu.. Aq respect la sama itu pak cik terbaik la.. Jarang dah aq nak jumpe orang cakap mcm tu kan.. baru la diri driver tu rasa di hargai kan baru semangat dia nak bawak bus tu.. So apa lagi jom la kita amalkan budaya tu..

Kepada abg2 driver public bus jom sporting sikit bila ada org senyum tu bls la senyum tu.. senyum tu kan sedekah, bukan susah ner pun.. Kita hidup nie kan nak enjoy.. hehe..

thanks for reading..

Read More

Sabtu, 18 Mei 2013

my first bloglist yang join di ahmadhasif.info

6 comments



assalamualaikum and selamat sejahtera,
seperti yang telah di janjikan first yang join bloglist saya akan di buat review sal blog dia yer..

tahniah kepada mizz aiza kerana sudi join jadi bloglist saya alhamdulillah akhirnya ada gak yang join yer..

kepada anda semua jom kita melawat mizz aiza yer dekat blog die mcm2 info ade yang paling bez ada makanan.. hehehe

btw blog mizz aiza kemas and cantik... teruskan berbloging hidup blogger... hahaha



Read More

Bloglist di ahmadhasif.info mei-ogos

12 comments




assalamualaikum dan selamat sejahtera ahli blogger..

Ini merupakan segmen pertama yang dibuat oleh saya, saya harap mendapat sambuatan la dari anda semua yer..

Ada hadiah untuk yang pertama join bloglist saya iaitu saya akan buat review sal blog anda yer..


Syarat-syarat nak join bloglist saya ada senang jer tak susah mana pun

  1. follow my blog and like my fb page..
  2. promote bloglist sy dkt blog anda 
  3. kalo ader tempat exchange banner letakkan banner saya disitu yer and sy akan letakkn kembali banner anda di exchanger banner sy..
  4. tarikh tutup join 22Mei 2013 
  5. jangan lupa tinggalkan url blog anda di ruang komen yang mengatakan anda sudah buat review bloglist sy taw..
Hanya 50 orang yang pertama join bloglist ini sahaja akan disenaraikan bloglist di site ini cepat2 tempat adalah terhad
Nie banner bloglist sy yer.. copy and paste jer


 

Read More

Jumaat, 17 Mei 2013

Hosting Murah & Domain Percuma

8 comments


assalamaualaikum dan selamat sejahtera..

Hari ini nak kongsikan kepada anda semua yang masih tercari-cari hosting murah and free domain
Masalah anda akan terhurai selepas anda membaca article ini yer...

Hostmyne Network Solution merupakan salah satu hosting yang dijalankan di Malaysia, Hostmyne juga menawarkan harga yang cukup murah kepada pelanggannye dimana merupakan harga yang termurah antara hosting-hosting yang lain yang ada di talian internet..

Hostmyne juga akan memberikan free domain jika anda terus subscribe setahun dengan hostmyne network.

Hostmyne juga ingin membantu anda untuk meringankan masalah anda untuk membayar domain or hosting terlalu mahal so apa tunggu lagi jom subscribe hostmyne sekarang..

Hanya RM59.90 setahun anda sudah mempunyai hosting dan free domain diberikan kepada anda...

jom lihat gambar dibawah nie..




  jom subcribe sekarang..




Read More

Khamis, 16 Mei 2013

Buku Nilam

10 comments



Assalamualaikum and selamat sejahtera semua.. Apa khabar anda hari ini sihat??

Hari ini nak cerita siapa pernah terlibat buat buku nilam ni?? Kita baca buku lepas tu kita rekod dalam buku nilam tu...

Dulu time sekolah rendah denga menengah aku punye la excited buat benda nie.. haha.. nk dapat kan pingat gangsa dan emas.. Catat rekod kalo tak silap seratus lebih kot aku penah catat dalam buku tu siap photostat lg sbb tak cukup nak isi... haha..

Tapi yang aku pelik nape sekarang dah tak popular eh sal program nilam nie??? aku tgk adik aku rileks macam tak ada apa2 nak wat lak... hahaha..

Actually kan program nie bagus taw ia memupuk semagat kita utk minat kepada membaca, macam anda sekarang nie tengah bace kan.. hehe.. mesti anda salah seorang yang pernah terlibat kan dengan program nilam nie..

Agak2 bpe bnyk pernah anda rekod kan dalam buku nilam nie???

Thanks for reading have a nice day :)

Read More

Khamis, 9 Mei 2013

followers ke 100

2 comments




assalamualaikum and selamat sejahtera..

apa khabar readers yg tengah baca ni sihat?? harap2 anda sihat la yer..

Hari ini tak sangkat akhirnye sampai gak followers aku yang ke 100, hahahahaha...

tahniah kepada anda yer jom kita ramai2 visit sape kah orang bertuah itu kan...


thanks..

Read More

Rabu, 8 Mei 2013

masakan aku

8 comments




Ari nie aq masak sendiri...jgn main2 dgn aq siap makan dgn minum air rebena bgus x aq..hehehe..
Aq masak nasi Ari nie 1cup beras dgn 1/1/2cup air... Aq mkn sorg jer nasi tu ari nie.hehehe
Dah nampak tak aq dah dewasa skrg..huhu so. Bila kau nk kawen.. Lol

amacam teror tak aku masak nasi.. haaha,,

Act tengah mencari idea nak tulis citer bedtime story... sbb aq tgh kering idea nie... ade sape2 nk kongsikan idea so boleh la tinggal kan komen yer..

thank you..


Read More