naik bus percuma naik bus percuma - The New Minded naik bus percuma naik bus percuma

Ahad, 19 Mei 2013

naik bus percuma

4 comments

assalamualaikum and selamat sejahtera semua.. apa khabar kalian? sihat ke?

Berkenaan dengan post saya ni mesti anda terfikirkan naik bus percuma dekat mana tu??? bas apa tu??
hehe..

Actually kan, nak cerita time saya naik public transport pagi tadi otw balik rumah naik bus la kan..
Ade seorang mamat nie tahan bus than driver tu pun berhenti la amik dia naik bus tu.. pas tu dia melulu jer masuk tak bayar pun tambang... hahaha... driver tu pun marah la dia tanye tambang mana?? dia pun jawab takda duit la... hahahaha.. pas tu wat muka selamba jer die.. time dia turun tu dia cakap terima kasih!!  nak balik rumah nak pegi minum air.. Dia naik kejap jer bus tu, i think dia punye mind tu ada something problem la sikit..hehe..

Kepada anda jagan naik bus secara percuma kalo anda ada duit dan mampu bayar yer... Sebab kalo anda menipu tanggung la dosa diakhirat nanti yer.. Bus tu pun gerak nak kena guna minyak lagi, nak bayar gaji pekerja lagi so jangan mengada2 suka2 ati nak naik tanpa bayar tambang yer walaupun murah hanya Rm *.

Tapi yang aq respect la kan time naik tu ada seorang pakcik nie la kan time dia nak turun dia cakap terima kasih, assalamualaikum kepada driver tu.. Aq respect la sama itu pak cik terbaik la.. Jarang dah aq nak jumpe orang cakap mcm tu kan.. baru la diri driver tu rasa di hargai kan baru semangat dia nak bawak bus tu.. So apa lagi jom la kita amalkan budaya tu..

Kepada abg2 driver public bus jom sporting sikit bila ada org senyum tu bls la senyum tu.. senyum tu kan sedekah, bukan susah ner pun.. Kita hidup nie kan nak enjoy.. hehe..

thanks for reading..

If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

4 ulasan :

  1. betul tu dik.. tak elok ambil kesempatan.. kecuali la kalau betul2 takde duit..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul2 jgn amik kesempatan yer

      Padam
  2. Betol tu dik...senyumkan sedekah...:)..
    Kalau kita selalu senyum...insyaAllah Allah pasti lapangkan hati kita :)

    BalasPadam
  3. betul2... kita kena senyum selalu.. baru la bila org tgk kita jer rasa mcm selesa kan :)

    BalasPadam