naik bus percuma naik bus percuma - The New Minded naik bus percuma naik bus percuma naik bus percuma Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

naik bus percuma

assalamualaikum and selamat sejahtera semua.. apa khabar kalian? sihat ke?

Berkenaan dengan post saya ni mesti anda terfikirkan naik bus percuma dekat mana tu??? bas apa tu??
hehe..

Actually kan, nak cerita time saya naik public transport pagi tadi otw balik rumah naik bus la kan..
Ade seorang mamat nie tahan bus than driver tu pun berhenti la amik dia naik bus tu.. pas tu dia melulu jer masuk tak bayar pun tambang... hahaha... driver tu pun marah la dia tanye tambang mana?? dia pun jawab takda duit la... hahahaha.. pas tu wat muka selamba jer die.. time dia turun tu dia cakap terima kasih!!  nak balik rumah nak pegi minum air.. Dia naik kejap jer bus tu, i think dia punye mind tu ada something problem la sikit..hehe..

Kepada anda jagan naik bus secara percuma kalo anda ada duit dan mampu bayar yer... Sebab kalo anda menipu tanggung la dosa diakhirat nanti yer.. Bus tu pun gerak nak kena guna minyak lagi, nak bayar gaji pekerja lagi so jangan mengada2 suka2 ati nak naik tanpa bayar tambang yer walaupun murah hanya Rm *.

Tapi yang aq respect la kan time naik tu ada seorang pakcik nie la kan time dia nak turun dia cakap terima kasih, assalamualaikum kepada driver tu.. Aq respect la sama itu pak cik terbaik la.. Jarang dah aq nak jumpe orang cakap mcm tu kan.. baru la diri driver tu rasa di hargai kan baru semangat dia nak bawak bus tu.. So apa lagi jom la kita amalkan budaya tu..

Kepada abg2 driver public bus jom sporting sikit bila ada org senyum tu bls la senyum tu.. senyum tu kan sedekah, bukan susah ner pun.. Kita hidup nie kan nak enjoy.. hehe..

thanks for reading..


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. betul tu dik.. tak elok ambil kesempatan.. kecuali la kalau betul2 takde duit..

    BalasPadam
  2. Betol tu dik...senyumkan sedekah...:)..
    Kalau kita selalu senyum...insyaAllah Allah pasti lapangkan hati kita :)

    BalasPadam
  3. betul2... kita kena senyum selalu.. baru la bila org tgk kita jer rasa mcm selesa kan :)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner