Jun 2013 Jun 2013 - The New Minded Jun 2013 Jun 2013

Isnin, 24 Jun 2013

Tempahan Kuih Raya Semperit Rm30

8 comments

kuih semperit

assalamualaikum and selamat sejahtera.. Ha? mesti terfikirkan puasa pun belum lagi dah sibuk nak raya kan siap dah terfikir nak beli kuih raya dekat mana dah kan.. btl tak?..hahahha..

Ini ada kuih semperit yang saya buat 100% sendiri (homemade) antara bahan yang saya gunakan adalah butter yer not mentega or majerin yer.. tepung yang mempunyai kualiti serta bahan yang mempunyai kualiti setanding dengan harga yang saya tawarkan tu...

kuih semperit.. 
Actually ini merupakan resepi mak saya sendiri yang telah diturunkan kepada saya.. Saya ingat lagi masa first time buat kuih ni time saya kecik lagi time tu umur 8 tahun time tu saya diberi tugas untuk jaga oven sahaja tgk kuih tu dah masak or belum itulah keje saya selama beberapa tahun sehingga saya berumur 17tahun (2011) saya mula membuat sendiri sehingga sekarang.. So cer fikir dah bpe lama dah resepi ni kan??? hehehe.. mmg saya ckp la tak rugi kalo anda membeli nye.. mesti puas hati punye..

Mesti anda terfikir kan betul ke ni sedap..dah la tak bagi taste pun kan.. so kalo anda nak tasting boleh je tapi untuk area ampang and kl sahaja la yer.. kalo negeri lain tu akan saya pertimbangkan sila tnye dulu yer.. hehehe..

Kalo anda berminat nak membuat tempahan sila isi form dkt bwh nie nnti saya akan hubungi anda yer..thanks...
happy berblog.. hehe =)


satu balang ada 50 pcs arga rm30

FREE COD area ampang and kl...
Untuk area lain bayaran posting akan dikenakan yer..

KLIK SINI UNTUK ISI FORM


Read More

Jumaat, 21 Jun 2013

Promote Iklan anda secara FREE

3 comments


Assalamualaikum and selamat sejahtera... Mesti anda tertanye2 kan ha?? apa dia FREE ?? Biar betul free nie.. Sebab selalunye jika anda hendak promote kan sesuatu di dalam group or tempat lain mesti kena bayar kan.. betul tak?? Tapi ini kali tidak lagi bagi group di facebook ini iaitu group yang bernama Iklan FREE (promote iklan anda disini secara percuma)  ini. 

So kepada anda yang sedang buat bisnes apa lagi jom la ramai2 terjah group ini kasi promote anda punya barang disini yer... Actually group ini masih baru jer di tubuhkan dan masih tak ramai lagi yang join.. Antara description yang boleh diambil adalah

"Assalamualaikum and selamat sejahtera kepada anda semua yang berminat hendak mengunakan perkhidmatan kami ini yer..
Anda mesti tercari2 dimana nak promote iklan anda secara percuma dan juga mudah tak perlu nak kena buat itu dan ini kan? betul tak apa yang saya cakap kan?
Kalo betul disinilah tempat yang betul anda perlukan untuk mempromote iklan anda dengan secara PERCUMA sahaja..
Anda boleh promote apa2 juga iklan yang tidak berbentuk lucah, tidak memberhaya kepada pengguna, and mesra pengguna, dan juga MLM TIDAK DIBENARKAN MEMPROMOTE DISINI ANDA AKAN DI BAN JIKA PROMOTE MLM DISINI...

Setiap user yang mahu masukkan di group ini akan diapprove oleh admin terlebih dahulu harap anda dapat bersabar..."
So kepada anda apa lagi yang wat bisnes kecil2lan di rumah tu yang tak da bnyak modal apa lagi jom join and promote tak rugi pun kalo anda join group ni kan... btl tak apa saya cakap kan ini?

 

Read More

Isnin, 17 Jun 2013

# 123

6 comments


Assalamualaikum and selamt sejahtera.. anda ape khabar sihat???

Mesti anda tefikirkan apakah 123 ?? Or anda sudah biasa dengan no 123 nie kan... Kenapa saya cakap anda sudah biasa guna 123 or dikenali satu dua tiga , one two three, wahid, isnani, salasa ?? sebab kebanyakkan nye no itu kita dah guna dalam kehidupan kita seharian.. Sebagai contoh ketika kita hendak tangkap gambar kebanyakkan akan kira one two three (123) betul kan?

Katakan lah anda mempunyai seorang anak yang masih budak lagi lingkungan umur 3 tahun mesti anda ajar dia no 123 / satu dua tiga.. betul kan?? ataupun ketika anda henda mengangkat sesuatu benda yang berat secara beramai mesti akan kira 123 kan.. hehe..

So apakah kena mengena 123 dalam post nie yer?? Sebenarnye saya telah mempunyai seorang blogger yang telah mengfollow blog nie di no 123 iaitu Syahirah merupakan seorang blogger bertuah telah mendapat nombor 123 yang kebanyakkan nye dah familiar dengan diri kita.. tahniah di ucap kan kepada syahirah yer..

Saya nak wat review sal blog syahirah ini yer.. Blog adik ini sangat simple and kemas dan juga cepat jer nak loading blog dia sebab tak ada widget yang berat sgt..
Ini merupakan description apa yang di tulis oleh admin blog tersebut yang diedit oleh sy tp apa yang nak disampaikan oleh beliau adalah sama jer..heehe
"...blog beliau merupakan not more kepada diari ... "
kalo nak taw lebih lanjut jom terjah beliau yer



Read More

Jumaat, 14 Jun 2013

seharian berada di T.S.

5 comments


assalamulaikum and selamat sejahtera.. apa khabar anda hari ini?? Diharap anda berada dalam keadaan sihat sejahtera yer..

Ha mesti anda terfikirkan kenapa la seharian di TS kan.. Actually pagi tadi kira first time gak la saya pegi ts sorang diri dari rumah agak berdebar gak la kan... hahaha.. mana la taw blh sesat ker kan, tp tak takut sesat pun sebab handphone ada gps.... hahahha.. Time turun jer LRT hang tuah terus pegi tnye dekat counter nak solat jumaat dekat masjid besar tu boleh ke? hahaha.. Bila pikir2 balik dah nama masjid mesti la boleh solat jumaat kan, tp td just nk kepastiaan jer kan so org tu kata boleh jer.. Dalam kepala dah cakap bagus senang aku nak solat nanti..hehehe..

Setiba sahaja di ts aku rase macam wow besar nye, bnyknye kedai, hahahaha.. maklumla jarang datang gi ts rase tadi baru 3kali jer jejak kaki dkt situ..hahaha.. sbb area dkt umah nie pun bnyk mall gak nk wat per g sana ramai org hujung minggu kan..hehe..

So terus cari petunjuk kedai... Saya tengok dekat mana ade cinema kan cari2 ade dekat tingkat 1 & 3.. Pegi la cari dekat tingkat 1 tak jumpe blh sesat gak aq time tu...hahaha.. pastu naik tingkat tiga baru jumpe benda cinema tu..hehe.. Time proses nk mencari tu and cari barang lain gak aq pun tanye la dekat orang2 situ bak pepatah cakap kan kalo malu bertanye sesat jalan so jgn la malu nak bertanye kan... mmg muka aq nie muka tak taw malu.. selambe jer tnye dekat pekerje situ itu cinema dekat belah mana r pening sudah cari... hahahaha... Pastu dia tunjuk kan..hahaha. thanks u pekerja..

Time tengah tengok movie tgk2 jam alamak dah pukul 130pm so apa lagi saya pun kuar la nak gi solat jumaat kan masjid dekat dengan stesen hang tuah tu.. nasib datang sempat lagi nk solat..hehe
habis jer solat terus gerak gi ts semula and than pegi makan.. perut sudah lapa... hehe.. Dia nak makan nasi ayam dari ari tu lagi cakap pastu kebetulan dekat situ ada so tnye dia nak makan nasi ayam ke?
than dia cakap boleh gak.. So gi makan nasi ayam.. sedap ~~~

Si dia dgn kwnnye pulak  beli tudung dekat situ.. Pastu jalan2 pusing2 ts & dah beli jam.. tgk dah pukul 4pm.. So kwn dia pun nak balik dah antar kawan dia dkt monorel imbi..

Aq dgn dia lak pegi naik lrt hang tuah berhenti dekat bandaraya...Teman dia sampai bus dtg and dia naik bus, pas tu bus pun dah gerak aq pun chow balik rumah la nk tggu sape lak dkt situ kan.. hahahaha...

itu la cerita seharian aq berada di ts...
terima kasih la kerana sudi membaca yer panjang lebar aq bercerita kan... hahaha. mesti penat kan baca so apa lagi jom komen and kasi like sikit..hehe

=)


Read More

Selasa, 11 Jun 2013

top commentor in site

20 comments



 ini widget yang telah saya edit semula.. hehe

assalamaualaikum semua.. apa kabo??? sihat..

Actually ini hari saya nak update satu tutorial yang saya terjumpa di blog ini dan merupakan idea asal dari blog ini . Tapi saya telah edit sikit dia punya html.. edit dkt bahagian shadow utk box ini dengan dia punya avatar untuk anonymous.. itu pun kalo anda aktifkan untuk anonymous.. hehe..

macam ner nak letak dekat blog kan

  1. klik dekat layout => add gadjet dekat mana anda nak letak => pilih html / javascript  
  2. copy code dekat bawah ini..
  3. paste dekat ruang html / javascript
  4. tekan save..
  5. tittle tu letak apa anda nak letak eg: top commentor in site ke.






nanti boleh la anda share kepada rakan2 yang lain yer

p/s
* a little bug fixes for admin comment (for hide admin count comment in list)
follow this step to solve your problem

  1. cari ini ayat ( var excludeUsers = ["Anonymous","someotherusertoexclude", "tulis nama blogger anda disini" ]
  2. contoh blh tgk di gmbr  bwh ini nama sy adalah ahmad so nama ahmad itu kita letak yg step 1 tu dekat ruang tulis nama blogger anda disini.




Read More

Sabtu, 8 Jun 2013

selamat hari jadi hasif

7 comments




assalamualaikum and selamat sejahtera.. Anda apa khabar? Sihat?

Ini hari iaitu 7 Jun 2013 adalah merupakan hari jadi admin ahmadhasif.info  ... hehe..

Apa yang saya tak sangka2 kan... ade orang tersayang buat video ini untuk saya... hahaha.. terharu sangat2.. dah la time tu tengah stress pasal result and than tengok video ini leh reduced my stress thanks awk.. hehe..

I appriciate it.. U are the first person make video to me... hehe..


Read More