# 123 # 123 - The New Minded # 123 # 123 # 123 Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

# 123


Assalamualaikum and selamt sejahtera.. anda ape khabar sihat???

Mesti anda tefikirkan apakah 123 ?? Or anda sudah biasa dengan no 123 nie kan... Kenapa saya cakap anda sudah biasa guna 123 or dikenali satu dua tiga , one two three, wahid, isnani, salasa ?? sebab kebanyakkan nye no itu kita dah guna dalam kehidupan kita seharian.. Sebagai contoh ketika kita hendak tangkap gambar kebanyakkan akan kira one two three (123) betul kan?

Katakan lah anda mempunyai seorang anak yang masih budak lagi lingkungan umur 3 tahun mesti anda ajar dia no 123 / satu dua tiga.. betul kan?? ataupun ketika anda henda mengangkat sesuatu benda yang berat secara beramai mesti akan kira 123 kan.. hehe..

So apakah kena mengena 123 dalam post nie yer?? Sebenarnye saya telah mempunyai seorang blogger yang telah mengfollow blog nie di no 123 iaitu Syahirah merupakan seorang blogger bertuah telah mendapat nombor 123 yang kebanyakkan nye dah familiar dengan diri kita.. tahniah di ucap kan kepada syahirah yer..

Saya nak wat review sal blog syahirah ini yer.. Blog adik ini sangat simple and kemas dan juga cepat jer nak loading blog dia sebab tak ada widget yang berat sgt..
Ini merupakan description apa yang di tulis oleh admin blog tersebut yang diedit oleh sy tp apa yang nak disampaikan oleh beliau adalah sama jer..heehe
"...blog beliau merupakan not more kepada diari ... "
kalo nak taw lebih lanjut jom terjah beliau yer




If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. Bertemu kembali adik cik akak...
    apa kbar....
    tahniah kepada followers 123 tu...

    BalasPadam
  2. tahniah follower dah semakin bertambah.. semoga terus bersemangat untuk berblog..

    BalasPadam
  3. Yup alhamdulillah dah ada ramai follower kak.. Hehe

    BalasPadam
  4. tak sangka kena review. ingtkan apa 123 tu rupanya sya follower ahmad yg ke 123. papepun, terima kasih bnyk2 review blog sya ni. nnt sya letak link review ni kat page 'blog review' dlm blog sya tu.

    thanks again.

    BalasPadam
  5. sama2 yer sya.. tp tahniah jadi follower ke 123

    BalasPadam
  6. Tahniah ^^ moga followers & readers kamu terus meningkat ye..

    BalasPadam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner