seharian berada di T.S. seharian berada di T.S. - The New Minded seharian berada di T.S. seharian berada di T.S.

Jumaat, 14 Jun 2013

seharian berada di T.S.

5 comments


assalamulaikum and selamat sejahtera.. apa khabar anda hari ini?? Diharap anda berada dalam keadaan sihat sejahtera yer..

Ha mesti anda terfikirkan kenapa la seharian di TS kan.. Actually pagi tadi kira first time gak la saya pegi ts sorang diri dari rumah agak berdebar gak la kan... hahaha.. mana la taw blh sesat ker kan, tp tak takut sesat pun sebab handphone ada gps.... hahahha.. Time turun jer LRT hang tuah terus pegi tnye dekat counter nak solat jumaat dekat masjid besar tu boleh ke? hahaha.. Bila pikir2 balik dah nama masjid mesti la boleh solat jumaat kan, tp td just nk kepastiaan jer kan so org tu kata boleh jer.. Dalam kepala dah cakap bagus senang aku nak solat nanti..hehehe..

Setiba sahaja di ts aku rase macam wow besar nye, bnyknye kedai, hahahaha.. maklumla jarang datang gi ts rase tadi baru 3kali jer jejak kaki dkt situ..hahaha.. sbb area dkt umah nie pun bnyk mall gak nk wat per g sana ramai org hujung minggu kan..hehe..

So terus cari petunjuk kedai... Saya tengok dekat mana ade cinema kan cari2 ade dekat tingkat 1 & 3.. Pegi la cari dekat tingkat 1 tak jumpe blh sesat gak aq time tu...hahaha.. pastu naik tingkat tiga baru jumpe benda cinema tu..hehe.. Time proses nk mencari tu and cari barang lain gak aq pun tanye la dekat orang2 situ bak pepatah cakap kan kalo malu bertanye sesat jalan so jgn la malu nak bertanye kan... mmg muka aq nie muka tak taw malu.. selambe jer tnye dekat pekerje situ itu cinema dekat belah mana r pening sudah cari... hahahaha... Pastu dia tunjuk kan..hahaha. thanks u pekerja..

Time tengah tengok movie tgk2 jam alamak dah pukul 130pm so apa lagi saya pun kuar la nak gi solat jumaat kan masjid dekat dengan stesen hang tuah tu.. nasib datang sempat lagi nk solat..hehe
habis jer solat terus gerak gi ts semula and than pegi makan.. perut sudah lapa... hehe.. Dia nak makan nasi ayam dari ari tu lagi cakap pastu kebetulan dekat situ ada so tnye dia nak makan nasi ayam ke?
than dia cakap boleh gak.. So gi makan nasi ayam.. sedap ~~~

Si dia dgn kwnnye pulak  beli tudung dekat situ.. Pastu jalan2 pusing2 ts & dah beli jam.. tgk dah pukul 4pm.. So kwn dia pun nak balik dah antar kawan dia dkt monorel imbi..

Aq dgn dia lak pegi naik lrt hang tuah berhenti dekat bandaraya...Teman dia sampai bus dtg and dia naik bus, pas tu bus pun dah gerak aq pun chow balik rumah la nk tggu sape lak dkt situ kan.. hahahaha...

itu la cerita seharian aq berada di ts...
terima kasih la kerana sudi membaca yer panjang lebar aq bercerita kan... hahaha. mesti penat kan baca so apa lagi jom komen and kasi like sikit..hehe

=)


If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

5 ulasan :

  1. akak kalau ke ts pun sebab pergi ke low yat.. hehe.. dah monorel tu transit kat situkan..

    BalasPadam
  2. yup... tp wat pe naik monorel dr hangtuah ke imbi.. dekat jer.. jalan kaki je.. jimat sikit duit..hahaha.

    BalasPadam
  3. untung lah seharian dengan si dia. haha kemain panjang entry ni. fuh fuh. cayalah. kirim salam si dia ye. ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaha.. Insyaallah yer.. 😊

      Padam
  4. Huntung laaaa orang tuuu~ ;p

    BalasPadam