top commentor in site top commentor in site - The New Minded top commentor in site top commentor in site

Selasa, 11 Jun 2013

top commentor in site

20 comments



 ini widget yang telah saya edit semula.. hehe

assalamaualaikum semua.. apa kabo??? sihat..

Actually ini hari saya nak update satu tutorial yang saya terjumpa di blog ini dan merupakan idea asal dari blog ini . Tapi saya telah edit sikit dia punya html.. edit dkt bahagian shadow utk box ini dengan dia punya avatar untuk anonymous.. itu pun kalo anda aktifkan untuk anonymous.. hehe..

macam ner nak letak dekat blog kan

  1. klik dekat layout => add gadjet dekat mana anda nak letak => pilih html / javascript  
  2. copy code dekat bawah ini..
  3. paste dekat ruang html / javascript
  4. tekan save..
  5. tittle tu letak apa anda nak letak eg: top commentor in site ke.






nanti boleh la anda share kepada rakan2 yang lain yer

p/s
* a little bug fixes for admin comment (for hide admin count comment in list)
follow this step to solve your problem

  1. cari ini ayat ( var excludeUsers = ["Anonymous","someotherusertoexclude", "tulis nama blogger anda disini" ]
  2. contoh blh tgk di gmbr  bwh ini nama sy adalah ahmad so nama ahmad itu kita letak yg step 1 tu dekat ruang tulis nama blogger anda disini.




If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

20 ulasan :

  1. akak pun ambil dari blogger tu juga.. memang menarik widget ni..

    BalasPadam
  2. hahaha..tahu xpe.. tu pasal la saya kasi review sikit ini widget.. hahaha

    BalasPadam
  3. top nie..cik akak tak pakai lagi...serius comel eh :)

    BalasPadam
  4. so apa tggu lagi jom pakai la..hehe

    BalasPadam
  5. Wahh...leh kejar ni ranking tuh, otai komen dah rami nmpknya...congrates

    BalasPadam
  6. Thanks.. Harap2 leh kejar ranking ..hehe

    thanks kpd pengomen yer.. ๐Ÿ˜Š

    BalasPadam
  7. Thanks ammi yer gune widget tu aw.. :)

    BalasPadam
  8. singgah follow sini back :) #130

    BalasPadam
  9. tasneem ja belum ada. :'( sedih nya wuuuu T_T menangis kuat kuat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lek lu jgn menangis lak nnti banjir.. Hahaha
      kalo xde meh la try pasang dkt blog yer๐Ÿ˜Š

      Padam
  10. Dah letak dah. Tapi saya punya gambar boleh pusing2. Kekeke~

    BalasPadam
  11. salam bro...saya dah install widget ni..macam mana pulak nak tetapkan top commentor untuk bulan-bulan tertentu...harap dapat pencerahan... :)

    BalasPadam
  12. Salam perkenalan dari kak Ummi....

    Wahhh, comelnya widget ni, kakUmmi pun nak jugak widget ni di blog kak Ummi, tapi tak dapat nak meng'copypaste' code tuuu, Ahmad tolong bantu kak Ummi, boleh... ^^,

    BalasPadam
  13. Datang lagi... :)

    Kak Ummi dah buat seperti yang adik cakap tu, but still tak keluar di side bar....mebe kak Ummi silap or di Ahmad tolong bantu sekali lagi boleh... :)

    BalasPadam
  14. Ok dahhh....dah keluar dah...terimakasih Ahmad bantu Kak Ummi, cayang adik akak....hehe..

    BalasPadam