Bazaar Ramadhan Bazaar Ramadhan - The New Minded Bazaar Ramadhan Bazaar Ramadhan

Selasa, 23 Julai 2013

Bazaar Ramadhan

14 comments


Assalamualaikum and selamat sejahtera kepada pembaca and bloggers yer .. Dah lama tak update blog ini rasenya dah seminggu dah tak update kan.. hehe.. Sibuk sikit nak masuk universiti bulan september ni kan, and kemas rumah la nak raya dah kan.. hehe

Ha hari ni nak kongsi apa la agak2 nya kan tuan blog ni beli kalo pegi bazaar ramadhan almaklum la kan bulan puasa ni banyak sangat bazaar2 nie.. Kalo saya pegi ke bazaar benda yang saya cari adalah pertama sekali tauhu bakar pergh sedap giler kalo makan kalo beli 5biji tauhu tu takde hal la nak makan sorang2 jer..hehe Sape tak taw tauhu bakar nie die rupa tauhu bakar

tauhu bakar
Kalo dekat bazaar lagi saya akan cari my favourite iaitu apam balik.. Apam balik ni kalo pegi pasar malam pun mesti akan cari gak tapi kalo pasar malam tu takde jual akan rase pelik pasar malam tu mcm tak complete jer kan.. Pernah gak la dulu kalo dah teringin nak makan sanggup kuar pegi cari pasar malam yang ada semata2 nak makan apam balik nie.. Kalo anda tak pernah try lagi apa kata try sekali makan confirm nanti nak lagi.. hehe

apam balik
Yang nie tengok mood gak kadang2 gua beli jer, nak taw tak ape die??? Ayam percik... hahaha.. Ade setengah tu kuah ayam percik tuk cicah dia bagi kuah kacang.. haha aq pun pelik gak nape dgn kuah kacang... sbb kedai dia jual satay kot.. haha.

ayam percik kuah kacang
walaupun ade kuah kacang tapi sedap gak... hahaha.. betul kalo korang tak pernah try perkata pegi cari beli satu...

Actually kalo aq pegi bazaar tu takde la beli banyak sangat kan juz saje2 je jalan2 sementara nak bukak pose tu orang kata kasi excecise sikit la kan jalan2.. hehe.. Sy bukan macam orang lain beli banyak2 pas tu bukak pose melantak pas tu tak habis buang.. Jangan amalkan macam tu aw ingat membazir tu amalan syaitan tak baik berdosa membazir tu... 

Cer anda fikir negara yang mempunyai rakyat yang miskin macam di India diaorg makan sekali sehari jer.. Nape kita nak membazir dengan membuangkan makanan yang tak habis sedangkan ada manusia yang hanya makan sekali sehari sahaja untuk hidup dan dorg bersyukur dengan apa yang dorg ade.. So jangan la membazir yer ingat orang susah yang tak cukup makan, itu sebabnye diadakan bulan puasa untuk melatih diri kita daripada sikap membazir dan merasa kehidupan orang miskin macam ner.. Jom kita renung2kan dan amik iktibar dari apa yang telah kita lakukan yer.. =)

Selamat menunaikan ibadah puasa yer... Jom share apa yang anda selalu beli dekat bazar..




If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

14 ulasan :

  1. dulu kat bukit sentosa rawang mesti cari air kelapa lemon terbaikkk

    BalasPadam
  2. waa.. xpernah lagi rase.. apa rase nye agak2.. nk try la nnti

    BalasPadam
  3. bulan posa ni lah mencari makanan yg jarang2 jumpa...selamat berbuka puasa

    BalasPadam
  4. bazar ramadhan mahal kat sini.. so, x beli lauk pun.. tapi selalu beli kuih Limas/tepung pelita tu.. sedapp..! satu lagi.. bubur lambuk kg baru.. heee...

    BalasPadam
  5. selamat berbuka puasa adik.. sedap menu berbuka hari ni..

    BalasPadam
  6. adhie : yup btl2 bln pose la mencari makanan pelik n jarang jumper.

    tengku: ha.. taw xpe mahal ooo.. tp berbaloi je nk beli kalo nk masak tuk sorg dua baik beli jer..

    mizz aiza : slmt berbuka puasa kak

    BalasPadam
  7. hihi...dua menu adik tu memang fav cik akak...:)

    BalasPadam
  8. kat bazar rawang x jumpe lg tauhu bakar..sdpnye klu dpt..

    BalasPadam
  9. nao mei : haha sama la yer.. tp menu nie mmg agak ramai gak org suka.. hehe

    hafiza : xpe2 pegi cari lagi.. xpun buat sendiri pun ok jer.. hahaha

    BalasPadam
  10. Sedapnya tauhu bakar. Kat sini tauhu bakar siap ada sotong lagi. Nyum2~

    BalasPadam
  11. Fuyooo lagi bez siap ade sotong tu

    BalasPadam
  12. waaa sedap nya. tak pernah rasa tauhu bakar. mintak tolong hasif belanja boleh tak? :')

    BalasPadam
  13. teringat mama tau.. dulu selalu beli yang ini..

    BalasPadam
  14. @tasneem blh je meh dtg sini sy belanjer.. Haha
    @norhasniza oh.yeke, tp tauhu mmg sdp

    BalasPadam