cerita kelakar zaman sekolah cerita kelakar zaman sekolah - The New Minded cerita kelakar zaman sekolah cerita kelakar zaman sekolah cerita kelakar zaman sekolah Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

cerita kelakar zaman sekolah


Assalamualaikum and selamat sejahtera semua.. Apa khabar anda sekalian? sihat?

Ha hari ni nak share sikit sal cerita kelakar yang pernah saya sendiri alami ketika zaman sekolah event dah almost two year citer nie belalu tapi kalo pegi sekolah still cikgu2 tu ingat, hahaha,..
Nak taw tak?? kalo nak taw jom bace yer..

Kisahnye bermula begini yer... Back to 2 years ago.. Suasana didalam kelas and tengah ari.. hahaha...
Ok cerita bermula.. Masa tu belajar subjek bahasa arab tinggi diajar oleh ustazah.. Pasal apa tah aq tak ingat tapi yang sy ingat marfu' bil wau dhommah.. ha benda tu tak silap bawah masdar kot.. bahagian nahu2 la nie. Memang pening nk faham benda tu..

Ustazah terus start mengajar di white board cerita2 punye cerita sesi soal jawab dengan pelajar dah almost 30 minit sesi belajar.. Pas tu aq tak bape ingat la sama ada ustazah tanya aq or aq tanye dia.. ermm lupa lak.. tp aq rasa dia tnye aq la.. xpela asl kan citer die sama jer.. hahaha
sesi dialog

ustazah : ok hasif, sila bg taw sy apa hukum benda nie?
hasif : oh, marfu' bil WAU KECIK .. dgn muka confident je aq jawab..
kelas : satu kelas gelak.. hahahahaha..
Ustazah : btl nie dgn jwpn kamu.. dia pun gelak.. haha
hasif : yup btl.. aq pun pelik, member sblh dah kata salah la ko jwb td..
ustazah : salah la hasif bukan marfu' bil wau kecik mana ada sy ajar kamu wau kecik. haha.. tp marfu' bil dhommah la hasif.
hasif : hahahahahahahaha.. malu siot..

Sejak kes tu aq dikenali oleh guru2 arab disekolah aq dengan wau kecik.. hahaha.. event hari tu aq pegi sekolah nak amik sijil spm ada ckgu2 bahasa arab, nie  r budak yang ckp wau kecik (dhomah).. hahaha
pas tu ckgu ingat.. oooo.. adoi dah 2 tahun punya citer boleh ingat lg rupanye.. hahahha..
La, budak sk agama rupanye tuan blog nie.. hahahaha... shhhhhh.. diam2 jgn bising2.. hahahaha...

Jom share apa cerita kelakor korg dkt sekolah dulu yer =D

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. Dulu time kt skola pun sy blajar bahasa arab tinggi. Sy suka bab i'rab. time exam tak pernah pun dapat A. Tp alhamdulillah SPM dpt A arab.

    BalasPadam
  2. pergh.. tahniah2 yer dpt A tu arab dia,, hehe bgus3

    BalasPadam
  3. amboi.. ismi tasneem. kaifahaluka? hehe ^^

    BalasPadam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  5. dulu waktu belajar arab, rasa macam tak pernah belajar ape-ape pasal arab. --'

    BalasPadam
  6. @tasneem alhamdulillah ana billhoir

    @aina hahaha.. Btl2 la tu sbb kita beljar time,sk dulu tuk lepas exam jer kalo btl3 menghayati bru sdr bez bljr arab.. Hehehe

    BalasPadam
  7. saya amek kelas arab masa masuk U..untuk kursus pelengkap bahasa...

    BalasPadam
  8. hahah, i tk pernah belajar arab. tp wau kecik pun bolehhhhh =D

    BalasPadam
  9. Tak pa, yang penting belajar dari kesilapan...

    BalasPadam
  10. haha..oke lagi tu dpt jawab dgn konfiden!hehe
    kawan saya dpt jugak jwb dgn konfiden bila ditanya..
    teringat pulak.bila cikgu tanya pasal hukum tajwid..tanya mad apa..
    dia yang tgh berangan ikut je kawan dia punya jawapan..
    `MAD ALI!' hahaha..*mad ali tu senior kiteorang kat asrama dulu XD boleh pulak dia dgn muka blur nya pergi jawab mad ali!
    kisah ni dah lama..(2 thun lepas) tapi..sampai sekarang kalau ingat..boleh buat saya gelak sesorang!hehe

    BalasPadam
  11. subjek arab..untung spe yg dpt belajar..fiza x th pun..huhu..

    BalasPadam
  12. @adhie yup bez belajr tp bez la dpt bljr time u

    @nurulee yup wau kecik pun blh kan haha

    @alobg78 btl2 yg penting belajar kan salah xpe namun bljr, bljr dr kesalahan

    @mira dila hahaha tu lg bez mad ali.. Confident punya jawapan.. Hahaha

    @hafiza xpe fiza nnti blh jer bljr Arab yer, bnyk jual kamus2 nk belajar Arab nie.. Hehe

    BalasPadam
  13. Tedi xde blaja Bahasa Arab tinggi.

    BalasPadam
  14. @tedi xpe tedi nnti blh bljr yer b.a.t tu..

    BalasPadam
  15. akak je tak reti bahasa arab.. hehe.. masa belajar kat u ada ambil untuk bahasa arab komunikasi, tapi sekarang dah lupa..

    BalasPadam
  16. xpe kak.. nnti kalo belajar balik ingat la tu yer.. hehe

    BalasPadam
  17. Pehh! Confident je jawab ek. Hehe~ Bahasa Arab memang susah nak lekat kat dalam kepala. Tak tahu kenapa. Hati tak terang kot =.="

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaha.. Maybe la kot hati x terang.. Nk menuntut ilmu hati kena bersih kena wat solat tahajjud bnyk2 jgn wat dosa.. Nnti senang la ilmu nak masuk yer

      Padam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner