Ogos 2013 Ogos 2013 - The New Minded Ogos 2013 Ogos 2013

Sabtu, 31 Ogos 2013

bisnes topup

4 comments

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Adakah anda berminat untuk menjual topup easyreload serandah dari RM5 dengan menggunakan HP anda sahaja?? Boleh menjimatkan duit anda walaupun sedikit.. Jika YA, anda boleh sertai kami dengan yuran pendaftaran yang teramat murah dan berpatutan untuk join..


Terbahagi kepada 2 pakej :

LATEST PROMOTION 

Pakej A YURAN PENDAFTARAN dulu RM40 ( KINI RM25) *FREE MODAL RM5 diberi

  • Anda mengurus sendiri perniagaan anda..
  • Tiada syarat target bulanan ditetapkan..
  • Kadar diskaun yang diterima lebih tinggi berbanding pakej B..
  • mendapat SMS REPORT dan WEB SERVER 
  • Dapat topup menggunakan webserver
  • Boleh tambah modal serendah dari RM 10

Pakej B YURAN PENDAFTARAN hanya (RM 10
  • Anda mengurus sendiri perniagaan anda..
  • Tiada syarat target bulanan ditetapkan..
  • Kadar diskaun yang diterima lebih rendah berbanding pakej A..
  • mendapat SMS REPORT dan WEB SERVER 
  • Dapat topup menggunakan webserver
  • Boleh tambah modal serendah dari RM 10

Profit :

Di bawah adalah cara bagaimana pengiraan keuntungan anda dan bagaimana cara untuk membuat pengiraan keuntungan anda :

nilai topup x  nilai diskaun (%) = diskaun anda dapat ( keuntungan anda)

PRODUK  CELCOM
topup, top up, easyreload, easy reload, topup celcom, topup murah, agen topup, mymode, ezytopup, ezytopup topup, kad topup, bisnes topup, kerja kosong, peluang pekerjaan, kerja sampingan, perniagaan topup, celcom, maxis, digi, topup maxis, topup celcom, topup digi, statistik pengguna telco, statistik pengguna maxis, statistik pengguna celcom, statistik pengguna digi, italk, umobile, prepaid, malaysia prepaid, agen prepaid, prepaid top up
PAKEJ
PAKEJ A
PAKEJ B
PROFIT
4.0%
2.25%
RM 5 (C5)
RM 4.80
RM 4.88
RM 10 (C10)
RM 9.60
RM 9.77
RM 30 (C30)
RM 28.80
RM 29.32
RM 50 (C50)
RM 48
RM 48.87
RM 100 (C100)
RM 96
RM 97.75

PRODUK MAXIS
topup, top up, easyreload, easy reload, topup celcom, topup murah, agen topup, mymode, ezytopup, ezytopup topup, kad topup, bisnes topup, kerja kosong, peluang pekerjaan, kerja sampingan, perniagaan topup, celcom, maxis, digi, topup maxis, topup celcom, topup digi, statistik pengguna telco, statistik pengguna maxis, statistik pengguna celcom, statistik pengguna digi, italk, umobile, prepaid, malaysia prepaid, agen prepaid, prepaid top up
PAKEJ
PAKEJ A
PAKEJ B
PROFIT
3.2%
2.0%
RM 5 (M5)
RM 4.84
RM 4.90
RM 10 (M10)
RM 9.68
RM 9.80
RM 30 (M30)
RM 29.04
RM 29.40
RM 50 (M50)
RM 48.40
RM 49
RM 100 (M100)
RM 96.80
RM 98


PRODUK DIGI
topup, top up, easyreload, easy reload, topup celcom, topup murah, agen topup, mymode, ezytopup, ezytopup topup, kad topup, bisnes topup, kerja kosong, peluang pekerjaan, kerja sampingan, perniagaan topup, celcom, maxis, digi, topup maxis, topup celcom, topup digi, statistik pengguna telco, statistik pengguna maxis, statistik pengguna celcom, statistik pengguna digi, italk, umobile, prepaid, malaysia prepaid, agen prepaid, prepaid top up
PAKEJ
PAKEJ  A
PAKEJ  B
PROFIT
2.5%
2.0%
RM 6 (D6)
RM 5.85
RM 5.88
RM 10 (D10)
RM 9.75
RM 9.80
RM 30 (D30)
RM 29.25
RM 29.40
RM 50 (D50)
RM 48.75
RM 49.00
RM 100 (D100)
RM 97.50
RM 98.00

PRODUK UMOBILE
topup, top up, easyreload, easy reload, topup celcom, topup murah, agen topup, mymode, ezytopup, ezytopup topup, kad topup, bisnes topup, kerja kosong, peluang pekerjaan, kerja sampingan, perniagaan topup, celcom, maxis, digi, topup maxis, topup celcom, topup digi, statistik pengguna telco, statistik pengguna maxis, statistik pengguna celcom, statistik pengguna digi, italk, umobile, prepaid, malaysia prepaid, agen prepaid, prepaid top up, hot ticket, umobile, italk
PAKEJ
PAKEJ A
PAKEJ B
PROFIT
3.8%
2.0%
RM 5 (U5)
RM 4.81
RM 4.90
RM 10 ( U10)
RM 9.62
RM 9.80
RM 30 (U30)
RM 28.86
RM 29.40
RM 50 (U50)
RM 48.10
RM 49.00
RM 100 (U100)
RM 96.20
RM 98.00

PRODUK TUNE TALK
topup, top up, easyreload, easy reload, topup celcom, topup murah, agen topup, mymode, ezytopup, ezytopup topup, tune talk, kad topup, bisnes topup, kerja kosong, peluang pekerjaan, kerja sampingan, perniagaan topup, celcom, maxis, digi, topup maxis, topup celcom, topup digi, statistik pengguna telco, statistik pengguna maxis, statistik pengguna celcom, statistik pengguna digi, italk, umobile, prepaid, malaysia prepaid, agen prepaid, prepaid top up
PAKEJ
PAKEJ A
PAKEJ B
PROFIT
3.8%
2.0%
RM 5 (T5)
RM 4.81
RM 4.90
RM10 (T10)
RM 9.62
RM 9.80
RM 30 (T30)
RM 28.86
RM 29.40
RM 50 (T50)
RM 48.10
RM 49.00
RM 100 (T100)
RM 96.20
RM 98.00
& DLL...

Tambah Modal 

Tambah modal amik masa diantara 1 - 4 jam tengok keadaan semasa jugak jika tiada apa2 masalah...Ia amik masa daripada anda hantar mesej untuk penambahan modal..

Waktu tambah modal dari pukul 9.00 pagi hingga 6.00pm sahaja.. CUTI pada hari ahad..

FORMAT SMS :

SILA PASTIKAN ANDA MENGGUNAKAN FORMAT YANG BETUL JANGAN MENCIPTA FORMAT SENDIRI..
Cara menjual ereload menggunakan hp anda :
SMS : NOHPYANGNAKDIRELOAD.KOD
EG: 
MAXIS-5 : 0124567890.M5
CELCOM-5 : 01324567890.C5
CELCOM - 10 : 01324567890.C10
DIGI - 6 : 01634567890.D6
UMOBILE - 5 : 01834567890.U5
Hantar ke no server..

Care nak check baki modal anda :
SMS : BAL  hantar ke no. server 

Care nak tambah modal hp anda :
SMS :
BI*NOHP*JENISBANK*JUMLAH*TARIKH*MASA
Anda berminat nak ketahui lanjut sila visit site ini and PM saya

Read More

Selasa, 27 Ogos 2013

4 Hari lagi . . .

14 comments


Assalamualaikum  and selamat sejahtera kepada anda semua yang sedang membaca nie yer.. Semoga anda diberikan kesejahteraan ye.. Kepada yang tengah sakit2 tu semoga cepat sembuh...

Apa yang lagi 4 hari nie?? Mesti anda terfikirkan ala nie mesti nak sambut kemerdekaan yang ke-56 kan..
Actually bende yang anda fikir tu pun betul gak.. Tapi apa yang saya nak ceritakan hari ini adalah berkenan saya akan sambung belajar di peringkat ijazah.. so tarikh melapor diri 1 september 2013... hehe..

Alhamdulillah dapat jugak sambung belajar di IPTA , walaupun jauh tapi bersyukur la dapat gak diteruskan belajar yer.. Kepada mereka yang mendapat kos2 lelong tu kan, nie nasihat saya kepada anda..
Apa itu kos lelong?? Kos lelong ni adalah kos orang tak nak pilih pun kos tu and bukan apa yang kos kita mohon time isi borang apply.. itu apa yang saya faham la kan..


  • anda mesti rasa down kan bila dapat taw kos yang anda dapat tu kos lelong.. betul tak??
          cuba anda fikir kalo semua orang nak jadi pakar it sape mau jadi pakar bahagian tumbuh2an...
          kalo semua mau jadi kerja2 pejabat yang sejuk2 sape mau jadi kerja2 dibahagian loji or alam       
          sekitar??

         so anda fikirkan tentang kerjaya apabila anda habis belajar nanti... Nape saya cakap kos lelong nie bagus.. Sebab peluang anda nak dapat kerja tu agak la mudah, nape? cuba anda fikir sebab tak ramai yang mohon la dia bagi dekat anda and sape lagi yang nak ganti tempat2 kerja bagi mereka yang nak bersara kalo bukan anda yang sedang belajar tu... 

        cuba anda fikirkan, kalo semua mau jadi pakar IT and tak ada siapa mau jadi pakar bahagian pokok / hutan.. Apa akan jadi terhadap manusia or animal dan alam sekitar jika pokok tidak ada? Adakah pakar IT dapat tau macam mana nak tanam pokok itu sesuai dengan keadaan tanah or bagai?? mesti la dia tak taw secara detail sebab itu bukan bidang pakar dia.. So setiap apa yang anda dapat untuk dibelajar mesti ada kegunaannye dekat muka bumi nie.. Tak kira la kos lelong ke anda dapat or lain2.. Yang penting apa yang anda sumbangkan ketika anda hidup dimuka bumi nie.. Itu yang peting sekali anda kena ingat..

      kalau la anda cakap ala nanti kalo dapat kos lelong susah nak cari kerja or bagai.. Kalo itu yang anda fikir, belajar hanya untuk dapat gaji yang besar2 anda berada dalam rugi... Anda tidak dapat merasai nikmat menimba ilmu tu.. Memang betul semua orang belajar tinggi2 sebab nak dapat kerja yang sedap2 kan itu tak di nafikan, tapi kena ingat menuntut ilmu itu fardhu kifayah bagi mereka yang umat islam.. Setiap ilmu yang anda dapat dan praktikkan and ajar kepada orang lain anda akan dapat pahala jika ilmu yang di ajar itu adalah ilmu yang baik... 

   Kalau anda belajar semata2 nak gaji besar kan, baik saya cakap la tak yah la buang masa 10tahun gi belajar.. Baik anda bukak perniagaan sendiri and dalam masa 10tahun perniagaan anda dah stable.. Lagi banyak duit anda dapat la.. Eg, bukak kedai makan ke (kalo sedap confirm org dtg lg) , jual pakaian , and etc.. Ingat tak ada benda yang mudah dalam hidup ini, pasti akan anda naik turun cume satu jer anda pegang JANGAN BERPUTUS ASA WALAU SESAAT PUN...

Hahaha.. panajang nau saya berceloteh kan.. apa la saya merapu nie.. hehe. so amik la beberapa iktibar and muhasabah la diri itu sikit yer dari post saya nie yang tak seberapa indah kata.. hahaha.. 
Doakan saya semoga cemerlang and mudah belajar yer di sana nanti di peingkat ijazah nie.. aminn

Read More

review blog bertuah

6 comments




assalamualaikum and selamat sejahtera kepada anda semua.. Hari ni saya akan update beberapa review blog kepada mereka yang telah join giveaway merdeka by ahmadhasif.info baru2 ni.. Tahniah kepada mereka kerana telah memenangi hadiah saguhati daripada saya..

Yang pertama adalah blog Mrs blueberry



blog beliau sangat cepat tuk di bukak and loading.. Tak ada banyak sangat widget tu sebab cepat jer loading.. blog di nampak kemas and cantik.. Nice blog.. kalau mengikut post yang pertama beliau pada bulan march 2013, kira beliau merupakan blogger baru la ni yer.. Kepada anda jom singgah2 sebentar di site adik ni yer..


Yang kedua adalah blog syuhada salleh 


blog beliau cantik sangat saya suka background dia ada gmbr2 kek bintang,etc.. Macam main candy crush lak.. hehe.. kepada anda yang suka pasal lirik2 lagu yang best3 , or info terbaru mengenai movie and etc blh la singgah site belliau yer..


Yang ketiga adalah blog  Syifaul Saira



Beliau cukup bertuah kerana telah memenangi untuk hadiah top prize dan juga hadiah saguhati.. tahniah diucapkan.. Blog beliau sangat cantik dengan background light purple , nampak kemas jer blog nye..Content blog beliau  banyak gak segmen giveaway beliau join.. tahniah yer sebab support2 kepada bloggers lain.. Nak taw apa yang ade di blog beliau jom singgah


Yang keempat adalah blog kirani mia 


beliau sangat rajin join segmen2 nie.. kepada anda yang suka sangat join segmen2 baru kan boleh la singgah di site beliau tengok2 mana taw ada segmen berkenan nak join ke kan.. hehe.. 
jom singgah site beliau


Yang kelima adalah blog  cahaya ilahi 



di blog beliau anda boleh mendapatkan beberapa info2 segmen2 yang terbaru.. blog beliau pun baru saje ditubuhkan tahun nie.. kepada anda yang mahukan sedikit motivasi boleh la bace disite beliau kerana ada mempunyai post2 mengenai muhasabah diri..







Read More

Isnin, 19 Ogos 2013

saya nak buat giveaway

22 comments



Assalamualaikum and selamat sejahtera kepada anda semua.. Dah bace kan tajuk untuk post kali ni kan??

Actually saya nak buat segmen giveaway dalam masa yang terdekat ni.. Saya nak minta pandangan kepada para bloggers la kan sesuai tak hadiah ini untuk diberikan kepada para pemenang?? Actually saya tak de sponsor pun ni yang termampu saya boleh buat la kan.. Antara hadiah nye :


  • review blog / promote blog pemenang
  • register pemenang sebagai ajen topup (free,, registration fee sy bayar) and bagi modal RM3.. 
ok tak kalo hadiah macam tu??? macam tak interesting je kan... ermm.. haha.. tak pun kena ada modal lebih baru leh wat giveaway nie.. hahaha..

actually hadiah tu pun ada benefit gak dekat pemenang sebagai contoh kalo wat review blog akan dapat la jugak manusia singgah dekat site dorang kan... 

kalo jadi ajen topup dapat diskaun kalo nak melakukan reload pas tu leh gak wat bisnes jual topup dapat gak keuntungan kepada pemenang tu..

Antara diskaun nye :
celcom - 4.0% , maxis - 3.2% , umobile and tune talk - 3.8%..

sebagai contoh.. nak reload RM10 celcom RM10 X 4.0% dapat diskaun 40sen so nanti dia akan tolak modal RM9.60 jer

syarat nak join pun saya dah fikir gak.. tak de la susah mana pun.. just copy banner , like mypage , follow my blog and kalo ade bloglist kita exchange.. ok kan?? 

okay tak hadiah tu?? or anda ade terfikir idea lain?? 

saya fikir nak start wat giveaway nie dalam minggu nie insyallah kalo tak de apa2 masalah hari khamis 22 ogos 2013..  Agak2 dapat sambutan tak... hehe

Read More

Sabtu, 17 Ogos 2013

Agen topup diperlukan

4 comments


assalamualaikum and selamat sejahtera kepada anda semua... Dah lama tak update blog nie.. Sibuk beraya la kata kan.. hehe.. Macam mana dengan raya anda ok?? Banyak tak dapat duit raya?? haha... Alhamdulillah dah tua2 mcm nie pun ade la jugak dapat duit raya..

Ada tak anda mengalami perasaan macam ni time pegi beraya rumah sedara2 yang jarang2 jumpe la katakan setahun sekali je jumpa.. Ehhh dah besar dah anak ko??? atau pun ehhhh sejak bile ko ada anak nie?? tak taw pun... tak pun kan eh sijak bile lak la ko kahwin nie?? x ajak pun... padahal member tu dah ajak dekat fb dia yang tak check pas tu tanya bile kahwin.. hahaha.. Tak pun kan orang cakap eh asal makin sihat kau aku tengok nie.. hehehe, jangan marah yer.. 

Ha, ni nak kongsi sikit la kan,

~Adakah anda ingin menjimatkan wang anda walaupun sedikit??
  jika betul saya ada jawapannya...

~Anda selalu melakukan tambah nilai tapi tak dapat apa2??
  Saya ada penyelesaiannya..

~Selalu kehabisan prepaid disaat anda memerlukan..
  Saya ada penyelesaiannya..

Kini anda boleh mendapatkan diskaun bagi setiap reload yang anda lakukan..

Kini anda akan mendapat diskaun seperti berikut setiap kali anda melakukan reload jika anda join..

Celcom - 4.0%
Maxis - 3.2%
Umobile and tune talk - 3.8%

contoh:

celcom reload RM10 x 4% anda dapat diskaun RM0.40..  So nanti dia akan tolak modal hanya RM9.60 dari akaun anda..

~ ~ PROMOTION ~ ~

Jom jadi agen top up !! termurah dipasaran...

yuran hanya RM40 free modal RM5 akan diberikan kepada anda

TEMPAT TERHAD...

KELEBIHAN :
mendapat diskaun seperti dibawah
Celcom - 4.0%
Maxis - 3.2%
Umobile and tune talk - 3.8%

dengan satu no hp anda boleh reload ke celcom, maxis, umobile, tune talk and ke no anda sendiri pun boleh..

sesuai kepada anda yang menggunakan prepaid no celcom / maxis / digi kerana server menggunakan no tersebut untuk transaksi reload

berminat sila klik

Read More