Kuih raya semperit versi bentuk bunga Kuih raya semperit versi bentuk bunga - The New Minded Kuih raya semperit versi bentuk bunga Kuih raya semperit versi bentuk bunga

Khamis, 1 Ogos 2013

Kuih raya semperit versi bentuk bunga

20 comments


assalamualaikum and selamat sejahtera apa khabar semua sihat ke??

Ha hari raya pun dah dekat kan lebih kurang seminggu je lagi kan.. Kuih raya dah ade ke?? kalo belum mmg time2 mcm nie la sibuk nak pegi belikan.. hahahha..

So admin sekarang ni tgh sibuk wat kuih raya tuk diri sendiri.. kalo nak rase makan kuih raya yang admin buat jom r dtg umah beraya yer...

Mesti pelikkan kuih raya bentuk bunga.. hahaha.. actually saya dah bosan tgk kuih raya jenis panjang2 nie... so pegi kedai pergi cari bentuk bunga la.. rasa dia lg best and sedap taw.. Kenapa sebab dia tebal lagi berbanding yang panjang2 tu.. hehehe..

Korang nak order lagi ke?? hehe.. ada yang antar boleh order lagi tak?? actually sememang2nya saya dah tak terima order sebab tgh sibuk wat kuih tuk diri sendiri and family.. hahahha... Tapi kalo anda nak order ke kan, boleh la tanya je saya mana taw time tu dah tengah free ke.. kalo nak order mesti nak taw harga kan, so kalo bentuk bunga nie 50pcs RM 35 free COD area yang ade star rail public transport yer.. Sempat lagi nak promote yer.. hahaha.. bukan apa sebab ada yang tanya so bg je taw siap2 yer..

Nak taw macam ner bentuk kuih nie jom tgk gmbr2 di bawah ni yer :

nie bentuk time banyak2 dalam dulang

nie bentuk single dia sebelum masak

time nie dah siap masak =)

Agak2 kan, anda raya suka makan kuih apa ye??? tak pun time raya mesti anda cari makanan nie, selain daripada lemang,ketupat,nasi impit, lontong.. hahahaha.. sila nyatakan yang lain yer

Jadi berapa harga satu balang ?

RM20.00 satu balang mempunyai 40 keping. 

Penghantaran?

Percuma di kawasan ampang / tesco ampang sahaja.

Kawasan lain caj akan dikenakan bermula dari RM5.00.

Contoh kuala lumpur :- KL Sentral, Masjid Jamek, Sogo, KLCC = RM10

Postage?

Tidak Ada. Risiko kuih ini akan pecah adalah tinggi.


Jadi kepada mereka yang tinggal di kawasan kuala lumpur dan Selangor tersangat la rugi jika anda tidak mencuba biskut semperit ini.

" Mari rasai kenikmatan biskut semperit yang sebenar "

Jadi jom buat tempahan. klick Order Form button bawah ini.


If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

20 ulasan :

  1. cik akak makan semua dik...yang penting sedap :)

    BalasPadam
  2. Pehh susah nak cari lelaki pandai buat kuih ni. Siap amek order lagi. Hehe~ saya makan je semua yang ada masa raya tu. Ohh, lagi satu saya sangat suka tart nenas, almond london & shortbread. Hehe~

    BalasPadam
  3. Bgus la kalo mcm tu kak.. Sy pun mkn semua gak aslkan sedap.. Hehe

    BalasPadam
  4. @aida hahaha.. Ade jer laki lain wat kuih.. Hehehe. Sy pun suka almond London gak

    BalasPadam
  5. mak datuk!! cantik2 nya kuih...pasti sedap ni... :)

    BalasPadam
  6. anak dara yg tak tau buat kuih,patut malu pada awak..:)

    BalasPadam
  7. @kamsiah hahaha.. jgn ckp mcm tu la.. dorg juz x belajar jer.. x kira laki or gurl kalo bljr blh jer wat kan..

    BalasPadam
  8. akak makan je semua.. yang penting sedap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Meh sini kak rase, sekali makan pasti nk lagi..hahaha

      Padam
  9. comelnya kuih tu.. mcm kuih bngkit yng kaler putih tu je bntuknya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha. Kan.. Mcm bentuk kuih bangkit tp rase semperit jgn terpedaya dgn bentuk.. Hehe

      Padam
  10. susah wat semprit ni.huu..gedabak brader punye semperit ni.huu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha yup.. Gedabak.. Sbb gune bentuk bunga.. Hehe

      Padam
  11. semperit ni sedap gak...wah!! nak cubelah bntuk bunga nanti..comel nyerr~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. @kiki yuni nnti blh jer cube wat bentuk bunga ni yer.. Lawa kalo letak ceri ke atas dia tu.. Hehehe

      Padam
  12. soto..mmg wajib ader setiap hari raya pertama..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap tu soto.. Kalo g umah nenek ade la soto.. Mkn dgn nasi impit pergh.. Letak sikit smbl kicap cili padi.. Sdp2..
      lapa lak rase
      hehe

      Padam