monyet moden monyet moden - The New Minded monyet moden monyet moden monyet moden Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

monyet moden

Assalamualaikum and selamat sejahtera.. Apa khabar anda semua sihat?? Hope anda semua sihat yer..

ha, ni nak citer apa tu monyet moden kan.. Moyet pakai bju ker?? Haha.. Bkn la.. Ni nak kongsi pernah tak anda tengok moyet makan meggi??? Mesti tak pernah kan.. Tapi itu la kenyataan monyet disini..

teror tak monyet disini.. Haha.. Yang best nye dia amik satu pack terus ade 5bungkus kan..
itu la masalah disini, monyet masuk bilik pas tu amik makanan... Ermmm

kami dinasihatkan supaya tutup tingkap kalau tak ada dalam bilik.. Belakang blok aku adalah mini hutan so mcm2 ade.. Hahaha. Hari2 tengok monyet..

gambar tak de la pulak.. Nnti kalau ade akan saya upload gune lappy yer...

aku rasa kan malam2 monyet dekat sini pergi belajar la.. Hahaha.. Tu yang pandai tu.. Hehe

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. tulah...monyet sekarang nie...memang tak takut dengan manusia..hihi

    BalasPadam
  2. Taw xpe.. Mmg x takot pun dgn manusia

    BalasPadam
  3. Salam...
    Jemput Join SEGMEN ana...
    http://whyvenusmarscollide.blogspot.com/2013/09/segmen-ikhlas-blogwalking-by-syifaul.html

    BalasPadam
  4. Ms study kat UM dulupun byk monyet.. coklat fiza dlm bilik kat hostel pun dye sebat sbb lupe tutup tingkap..

    BalasPadam
  5. kt kolej saya dlu pun ad monyet jgk..hehehe..biasa la tuu ;)

    BalasPadam
  6. monyet tu pndai.. kalau ambik bnda lain mungkin xde faedah bg diri mereka.. baik mereka ambik mknan.. so perut tu knyang..hehe

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner