ikan goreng kunyit naik harga ikan goreng kunyit naik harga - The New Minded ikan goreng kunyit naik harga ikan goreng kunyit naik harga ikan goreng kunyit naik harga Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

ikan goreng kunyit naik harga


gambar dari image google     
          Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Hari nie nak kongsi sedikit mengenai harga ikan goreng naik harga..  Nie gambar ikan gorenng tu.. Aku rasa mesti anda pernah makan kan ikan nie..


       Betapa terkejut nya aku masa nak bayar tadi dia cakap harga ikan ni RM3.50.. Pergh... Tak silap aku tiga minggu lepas harga ikan ni baru RM2.00 je seekor.. Macam mana blh naik hampir seganda harga ini?? Ni yang buat aku begitu musykil ni.. Nak kata rasa ikan tu lagi sedap sama jer rasa dengan yang sebelum ini..  
     Kalau sekarang ni harga ikan goreng seekor pun dah RM3.50 dekat tempat aku ni agak2 berapa lah harga ikan jenis yang sama lagi 5tahun???? Cuba la anda semua bayangkan... Apakah tahap ekonomi anda sekarang ini??? So aku sarankan kepada anda semua mula lah sikap menabung yer.. Beli la benda yang ada nilai yang tinggi pada masa akan datang.. Bagaimanakah kehidupan anak-anak anda or cucu cicit anda.. Anda perlulah membantu mereka dengan mengorbankan sedikit wang anda untuk menabung demi kesenangan mereka pada masa hadapan...

*perasaan kecewa dan terkejut mendegar harga sebegitu tinggi untuk seekor ikan..





If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. Uih..byk tu naiknya...ikan import ke pun..ni ambik kesempatan ni..kna report ni..

    BalasPadam
  2. brg2 sume naik harga.. jimat masak sendiri bw bekal..

    BalasPadam
  3. isk mahal betol...macam harga satu kilo je...huhu

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner