Today Is A Good Day Today Is A Good Day - The New Minded Today Is A Good Day Today Is A Good Day Today Is A Good Day Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Today Is A Good Day

         

      Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.. Ha, mesti terfikir2 kan apa tu "Today Is A Good Day" ?? Cer teka2 cepat.. haha.. Saya rasa happy sangat hari ini..

           Ha, mesti tak sabar kan nak taw apa dia.. Actually saya dah lama tak balik semenanjung nie asyik2 dekat borneo je kan.. Dah sebulan disana.. So, sempena nak raya ni saya balik la Semenanjung dah nak hampir seminggu la kira disini.. Rasa kejap je dah nak seminggu.. ermm.. dah kena balik borneo balik.. tapi it's ok atleast i got a good day today.. hehe..

           Hari ini pagi2 lagi dah kua rumah dalam kul 930am gitu.. Terus g breakfast di kedai mamak makan before tengok wayang.. Kepada anda yang belum tengok cerita kartun baru "Cloudy With A Chance Of Meatballs 2 " boleh la pergi tengok best sangat.. haha.. Promote jap.. kalau nak taw trailer dia apa gi search dekat youtube yer.. haha.. Selepas tengok wayang pegi makan la kan ofcourse perut lapar kan sebab dah tengahari.. So pegi la makan pizza dengan dia.. Beliau teringin sangat nak makan pizza yer so pergi la kami makan pizza setelah hampir dua bulan tunggu nak makan pizza akhir nye dapat jua dia makan yer.. hahahaha.. Nasib dua bulan kalau 2 tahun macam ner tu?? haha.. After that we go karok before balik.. Karok lu sejam macam2 lagu nyanyi... Pas tu balik..

       Kepada si dia, i got a nice day today with u and thanks everything for today i cannot forget it.. hehe.. =)
Take care of yourself... See you next time maybe January 2014... hahahahaha..
bye2 semenanjung here i come borneo..



Kepada mereka yang belum join sila2 la join yer.. hehe.. promote jap

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. adik kerja di sabah ke?
    p.s: pasal soalah adik dalam hari tu, dr.dot ru tu apa adik? akak tak faham.. hehe..

    BalasPadam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner