Umur dah Meningkat Umur dah Meningkat - The New Minded Umur dah Meningkat Umur dah Meningkat Umur dah Meningkat Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Umur dah Meningkat




            Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada anda semua.. Adakah anda sihat hari ini?? Diharapkan anda berada dalam keadaan yang sihat.. Aminn.. Untuk tajuk hari ini mengenai "Umur dah Meningkat".. Cuba fikir berapakah umur anda sekarang ini?? Mesti terkejut kan tak sangka umur aku dah begitu banyak sebegini. Alhamdulillah kita sepatutnya bersyukur kerana diberi kan nikmat untuk terus hidup dimuka bumi ini..

           Agak pelikkan tiba-tiba je citer sal umur ni.. haha.. Cerita nya bergini.. Semalam selepas bangun tidur dari waktu petang je solat asar lepas tu duduk sambil tunggu nak maghrib.. Tiba-tiba terfikir berapakah umur aq tahun ni kan.. Alangkah terkejutnya bila taw dah nak masuk 20 tahun dah aq nie.. Aku pun termenung sejenak memikirkan apa yang telah aku wat selama hampir 20 tahun ini selain daripada pergi belajar..

         Bermacam-macam persoalan bermain di fikiran masa itu, antaranya sudah cukup ke amalan aku untuk dibawa ke akhirat nanti, apa akan terjadi kepada aku pada masa akan datang, dah tua dah rupanya aku ini, apa yang aku buat selama aku hidup ini dan lain-lain.. Bila terfikir macam itu, naik juga bulu roma aku nie.. hehe.. Seram tu.. Tetiba terasa rindu pulak dengan mak dengan ayah aku yang berada di rumah tu.. ermm..

      So, kepada anda berapakah umur anda sekarang?? Pernah terfikir persoalan macam itu?? Tunggu apa lagi jom muhasabah diri yer.. Ada ayat mengatakan ni apa yang aku faham la kan kalau salah mohon perbetulkan " tidak kira siapa yang memberi ucapan / nasihat sama ada latar belakang beliau baik or jahat, setiap ayat yang baik keluar dari mulut dia itu perlu lah kita ambil....." ada sambungan dia aku x bape nak ingat..




If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. bulan 12 ni cukup umur akak 30 tahun..
    p.s: akak tak pasti la pula dot ru tu apa.. hehe.. tapi ada 1 blog 'word directory blogspot' datang follow, dia cakap dia akan listkan blog kita dan blog lain di seluruh dunia kat site dia.. akak follow je la balik..

    BalasPadam
  2. oooo.. beza kita 10 tahun yer kak.. jauh tu.. hehe..

    BalasPadam
  3. pantaskan masa berlalu, kejap je da meninggalkan usia remaja =)

    BalasPadam
  4. muda lg.. br 20.. terase nk umur cm tu semula.. huhu..masih belum terlambat klu sedar dr sekarang..

    BalasPadam
  5. aku dah tua.. dan xde apa yg mampu ku banggakan bila umur dah begini. 20, masih muda. dan jangan sia2 masa tu ye

    BalasPadam
  6. Dulu masa sekolah, aku rasa macam takut sangat. Rasa macam dah nak mati, kiamat semakin dekat, tak sempat nak berkahwin.
    Alhamdulillah, bila baca entri ni perasaan yg semakin menghilang dah kembali, terimakasih krn mengingatkan.

    -muhasabah diri-

    BalasPadam
  7. Yup btl tu sbg muhasabah diri semula..

    BalasPadam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner