November 2013 November 2013 - The New Minded November 2013 November 2013

Rabu, 27 November 2013

Free Trial Pack Bisnes Topup

Leave a Comment



Assalammualaikum dan selamat sejahtera.. Apa khabar hari ini ?? Sihat ke? Diharapkan anda berada dalam kesihatan yang elok yer..

Hari ini nak promote sikit tentang bisnes topup mesti anda sudah ketahuikan, tapi pernahkah anda terfikir nak join tapi takut kena tipu, takut rugi or so on lakan.. So, hari ini saya ingin update mengenai Trial Pack Bisnes Topup..

Apa yang menarik mengenai Trial Pack ini adalah :


  • Tidak Perlu membayar yuran pendaftaran selama 14 hari..
  • Anda mendapat 90% sama macam full version.. dah macam software lak kan.. hahaha..
  • Boleh melakukan transaksi jualan topup seperti full version
  • Tidak perlu maintain perniagaan selama 14 hari ikut anda. sama seperti full version..
  • Jika sudah tamat 14 hari anda boleh meneruskan dengan mendaftar untuk full pakej (pakej A or B) ataupun membatalkannya.. Tiada sebarang caj bagi proses pembatalan..
  • Pembatalan secara auto jika sudah tamat 14 hari anda join.. Jika mahu teruskan lagi sila contact admin untuk dapatkan full version.
  • keuntungan bagi bisnes ini adalah seperti berikut : 
  • Celcom = 2.0%
  • Umobile = 1.7%
  • Maxis = 1.4%
  • Digi = 1.5% 
Berminat nak try? Jom la cuba trial pack yang diberikan oleh anytimereload.biz ini.. Berminat anda boleh hubungi admin sendiri tanya bagaimana proses ia..

Read More

Sabtu, 23 November 2013

Pre Order Kuih Semperit RM20 (2014)

8 comments


Asaalamualaikum dan Selamat Sejahtera.. Ha mesti pelikkan awalnya dah buat pre order untuk kuih semperit, raya lambat lagi kan.. Actually pre order ini adalah bagi mereka yang teringin sangat nak makan kuih semperit ini tapi malas nak buat dekat rumah sambil-sambil boleh la test2 dulu rasa dia macam manakan sedap ke tak kan.. So nanti nak raya senangla dah tahu nak order kuih mana yang sedap..

Ini merupakan tempahan yang kali kedua selepas raya tahun lepas Alhamdulillah feedback dari yang telah membeli mengatakan sedap dan kali ini saya ingin untuk test market sekali lagi untuk preparation hari raya dan juga bagi yang mereka nak makan sangat2 kuih ini..


Bahan yang digunakan bagi proses pembuatan ini mempunyai kualiti standing dengan harga yang ditawarkan dan yang penting 100% saya yang buat. Ia menggunakan butter, tepung2 yang berkualiti serta telur yang ada khasiatnya (*telur beli untuk makan dirumah je guna ada omega gitu) disebabkan itu harga dia macam itu dan saya yakin anda pasti berpuas hati dengan rasa tersebut.

Untuk pre order yang terbaru ini saya ada membawa keluaran beberapa versi bentuk kuih ini antaranya bentuk panjang dan juga berbentuk bunga. Boleh lihat dibawah ini.. harga adalah sama..

kuih semperit bentuk bunga

kuih semperit bentuk bunga






kuih semperit bentuk panjang

Harga RM 20.00 ada 40 pcs setiap balang..
Free c.o.d area ampang dan kuala lumpur.

OFFER TERMURAH (30 ORANG PERTAMA)

100% Dijamin Puas Hati..

Jika anda berminat boleh isi form yang disediakan dibawah ini.. 

TEMPAH SEKARANG 

UPDATED 2017 😊

Read More

Tahukah anda bagaimana konsep bisnes topup berjalan?

Leave a Comment


Tahukah anda bagaimana proses bisnes topup berjalan? Seringkali anda terjumpa or ternampak ramai yang promote2 suruh anda join.. Sampai anda sendiri tidak tahu nak join yang mana satu kan or betul ke bisnes nie bukan tipu ke??.. betul tak?? Disini saya akan menceritakan bagaimana konsep bisnes topup ini berjalan..
Selepas anda baca anda akan paham bagaimana konsep ini berjalan dan promotion yang mana patut anda ambil untuk memulakan bisnes topup ini.. saya sekadar kongsi sahaja dari pengalaman saya setelah join bisnes ini.. Selain boleh guna untuk diri sendiri boleh melakukan transaksi jualan anytime,anywhere .


Anda berminat untuk menjalankan perniagaan topup berasakan telefon bimbit dan webserver. Kini ia telah memudahkan anda untuk melakukan transaksi jualan dimana2 sahaja asalkan anda mempunyai telefon bimbit atau pun sambungan internet. Di sini saya akan ceritakan konsep bisnes topup yang ditawarkan oleh anytimereload.biz

Konsep bisnes yang ditawarkan di anytimereload.biz. adalah secara real-time. Anda berpeluang mendaftarkan sendiri agen dibawah anda dan yuran anda yang tetapkan sendiri 100% ia milik anda. Anda bukan saja berpeluang mendaftarkan downline anda sendiri malah dapat komisyen hasil jualan mereka. Sekarang anda sendiri boleh menilai pelan pemasaran yang mana lagi menguntungkan. Disini anda tidak disyaratkan untuk maintain bisnes anda ia terpulang sendiri kepada anda nak untung lebih usaha lebih..

Untuk info anda, dalam dunia bisnes reload or topup anda mendapat keuntungan secara real-time. Anda membeli modal dari syarikat dengan diskaun yang telah diberikan kepada anda dan anda jual kepada pelanggan anda dengan harga sebenar dan anda mendapat duit jualan itu secara real time. Sebagai contoh Pelanggan membeli topup or reload RM10 dari anda, diskaun yang diberi oleh syarikat kepada anda adalah sebanyak 4% bagi celcom. Dalam akaun topup anda hanya akan dipotong sebanyak RM9.60 sahaja. Anda sudah untung 40 sen. 40sen itu anda amik siap2 la yer simpan dalam tabung yang baki tu boleh guna untuk pusing modal anda semula. Kalau satu hari jualan yang boleh anda dapat sebanyak 10 jualan sudah mencecah RM4.00 kalau sebulan RM4.00 X 30 hari = RM12.00 kalau setahun RM12.00 X 12 = RM144.00* ini sebagai contoh sahaja keuntungan yang anda dapat jika perkara tersebut berlaku. *Ia boleh berubah mengikut daya usaha anda..

Di anytimereload.biz anda tidak akan dikenakan caj yuran keahlian secara bulanan or tahunan ia hanya sekali sahaja yuran yang dikenakan iaitu bagi permulaan pendaftaran keahlian ejen sahaja. Jika anda kata sistem ini adalah tidak benar or menipu saya tidak akan beria2 mempromote memberitahu anda mengenai bisnes ini lebih baik saya diam dan lakukan bisnes ini sorang2 sahaja.. Memang betul anda kata keuntungan yang anda dapat itu sedikit tp cuba anda bayangkan adakah mempunyai seorang nak yang nak bagi anda sebanyak RM144* setiap tahun kepada anda?? jika anda tambah sedikit lagi duit dari keuntungan itu ada sudah beli 1gram emas sudah.. ada ke orang nak bagi anda 1 gram emas??? mestila tidakkan.. So, kalau anda tidak cuba anda tidak tahu.. Cara bagaimana nak buat bisnes topup ini saya dah terangkan kepada anda secara percuma tinggal anda nak or tidak sahaja..

Duit Sampingan :

Disini saya akan menceritakan apa duit sampingan yang anda dapat selain daripada jual topup or reload..
Anda boleh mendaftar downline dibawah anda, kelebihan di anytimereload.biz setiap pakej yang ditawarkan disini iaitu pakej A dan pakej B anda boleh mendaftar downline anda secara percuma.. Yuran keahlian ditentukan oleh anda sendiri.. Sebagai contoh anda takut bisnes ini rugikan anda pergi la cari 2 - 3 orang downline anda dan yuran keahlian itu telah cover kembali duit yang anda join untuk permulaan bisnes topup ini.. Jika perasaan takut rugi ada dalam fikiran anda lebih baik anda duduk kerja dengan orang sahaja, kenapa setiap perniagaan mesti ada untung dan rugi.. Tidak ada satu perniagaan yang untung sahaja rugi tidak ada..

Balik semula dengan sub topik ini, jika yuran keahlian untuk downline anda tetapkan sebanyak RM20..

RM20 (yuran keahlian) X 1 orang sehari X 30 hari = RM600
kalau setahun : RM600 X 12 = RM7 200

itu merupakan duit sampingan anda.. Kenapa syarikat tawarkan kepada anda yuran keahlian downline adalah milik anda 100% dan anda boleh daftar sendiri, Sebagai contoh la kan, kawan anda berminat nak join bisnes ini anda boleh terus daftar dia di bawah anda dan mengenakan yuran tersebut sebagai duit sampingan anda.. It's simple right..

Lastly di anytimereload.biz anda boleh control komisyen anda sendiri.. kiranya bisnes 100% ia milik anda kerana yuran daftar downline ditentukan oleh anda sendiri  serta anda boleh tentukan sendiri komisyen anda. Dimana anda boleh set nilai diskaun (%) setiap telco downline anda.. sebagai contoh anda mendapat nilai % sebanyak 4.00% anda boleh set untuk downline anda menjadi 3.8% oleh itu 0.2% itu merupakan komisyen anda jika setiap kali proses reload dilakukan oleh downline anda..

RM10 (nilai topup yang dilakukan oleh downline anda) X 0.2% = 0.02 sen

0.02sen X 50 kali topup persehari = RM1 nilai komisen anda sehari.

Tapi ingat jika anda letak nilai percent yang terlalu rendah dan yuran yang mahal orang yang nak join itu pasti akan fikir dua tiga kali dan jika dia ternampak mempunyai promotion yang lebih bagus dia akan ambil yang itu..

Kesimpulannya, kesemua tips2 mengenai konsep yang dijalankan dan ditawarkan di anytimereload.biz telah saya ceritakkan kepada anda. Jika anda masih ragu2 terhadap bisnes ini sila abaikan, jika anda berminat sila teruskan.. Jika anda takut rugi saya telah ajar macam mana nak atasi.. Takut tidak ada orang nak beli topup anda anda boleh guna untuk topup no diri sendiri boleh jimatkan duit anda.. Yuran keahlian yang dikenakan di sini amat murah dan berpatutan.. Choice in your hand.. Saya just bagi info dan ceritakan apa yang ditawarkan oleh syarikat kepada anda yang mungkin anda tertanya2 selama ini.. Diatas merupakan cadangan sahaja yang boleh anda guna pakai, sekiranya anda tidak mempunyai downline tidak apa kerana anda masih dapat untung hasil jualan topup anda sendiri. Nak untung lebih usaha la lebih.. Usaha tangga kejayaan..
itu sahaja daripada saya.. terima kasih kerana membaca.

Jika anda berminat untuk join...










Read More

Rabu, 20 November 2013

Jom Baca Buku

2 comments

Nie buku yang telah aku beli..
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.. Hari ini nak update mengenai jom baca buku.. agak2 anda la kan bila la kali terakhir anda baca buku?? kalau yang ada baca tu tahniah diucapkan bagi mereka yang tak sempat membaca tu sila2 la baca yer..

Baru2 ini saya ada pegi dikedai buku di sabah ini.. Nama kedai tu harris ada kaitan dgn popular book kot sbb kad popular book boleh guna disitu.. Hari itu aku main redah je masuk dalam kedai itu bersama dengan member2 saya yang lain kan.. Sementara tunggu dorang beli and pilih barang aku pun usha2 la buku2 yang ada dekat situ..

Antara buku2 yang aku usha dekat situ macam mana nak wat bisnes online bila bace kejap jer dah abis.. hahhaha. time tu gak abiz.. ermm so tak jadi la nak amik.. So pusing2 lagi sampai la ada satu kawasan ini menarik perhatian aku tajuk buku dia pun best2 bila tengok.. Nak taw buku apa yang aku belek and beli jom baca lagi nanti aku cerita buku apa aku beli..

Antara buku yang aku usha dan beli adalah :


  • 101 way to build positive relationships 
  • complete guide to recovery & recuperation
  • A to Z of healthy living ( common problems & remedies )
mesti anda kata kan bosannya buku tu tengok tajuk pun dah tahu.. hahhaha.. Memang betul pun bosan tapi info yang ada dalam buku tu yang kita nak dan amalkan jika perlu dalam kehidupan.. Kenapa saya suka baca buku macam tu? Sebab saya suka baca buku yang orang tak suka baca.. hahaha.. Sebab buku orang tak nak baca ini la yang paling berguna sekali and banyak info yang terdapat dalam tu..

sebenarnya banyak gak buku yang menarik perhatian aku time tu kalau ikutkan hati nak je borong semua buku tu tapi disebabkan masalah kewangan sikit so amik jer la 3 buku nie tu pun bape jam duk memilih buku2 tu,, hahaha,, rasa ada gak la 2 jam lebih..

Antara 3 buku yang aku beli tu aku suka buku complete guide recovery & recuperation dalam buku menceritakan bagaimana nak baik pulih jika ahli keluarga atau orang lain mendapat sakit... cerita apa yang perlu lakukan sebelum pembedahan, semasa dan selepas dan lain2.. Mungkin anda pelik kenapa la perlu bace buku2 macam ini kan.. haha.. Saya baca sebab sebagai preparation untuk diri sendiri dan keluarga saya so anything happen i know what to do.. For example dalam buku ini ada cerita mengenai recovering from stroke.. Cuba fikir berapa ramai rakyat Malaysia yang kena stroke?? So dalam buku ini cerita la pasal2 macam mana nak recovering..

Itu aja nak kongsi kepada anda yer.. Tak kira buku apa yang anda baca yang penting anda perlu membaca kalau tak tidak diturunkan surah al iqra' yang bermaksud bacalah.. Baca boleh menambahkan lagi ilmu dan info kepada diri kita sendiri dan menggerakkan otak.. Ada orang berkata kepada saya "... orang yang tak membaca adalah orang yang bodoh..." saya tanya kenapa kata macam tu dia menjawab ..." sebab membaca boleh tambah ilmu dan info yang boleh dipraktikkan dalam kehidupan, membaca boleh menggerakkan otak anda untuk berpungsi..." So pentingkan amalan membaca tu..

Jom memulakan amalan membaca.. Kempen membaca..

Read More

Ahad, 17 November 2013

Bisnes Reload

Leave a Comment

                                               

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada anda semua.. ini hari ada promotion khas untuk mereka yang sedang bace post ini.. Saya sudah cuba... anda bila lagi?? hehe

Berminat Jual Topup Prepaid Serendah dari RM5 ??

Anda inginkan jual topup MAXIS , CELCOM , UMOBILE , TUNE TALK Dan Lain-Lain serendah RM5?? , Mendapat keuntungan jualan sehingga 4.0%..

Kini PROMOTION sempena TAHUN BARU 2014 yuran pendaftaran hanya RM20 sahaja terhad untuk 50 Orang sahaja...

PROMOTIOAN AKAN TAMAT PADA 30 JANUARY 2014

 Maklumat lanjut sila layari anytimereload.biz

Bagaimana Sistem ini Berfungsi

  1. Pelanggan nak beli eg: celcom RM10 dengan anda.
  2. Anda perlu menghantar SMS mengikut format yang ditetapkan ke nombor server. Eg: 0132456789.C10 hantar ke no server
  3. Sila pastikan  baki dalam akaun topup anda cukup, jika tidak transaksi tidak akan berjaya.. (p/s akaun topup dengan akaun prepaid hp anda adalah berbeza)
  4. Jika transaksi berjaya, anda akan mendapat report melalui SMS dari Server tentang reload berjaya diterima oleh pelanggan anda.
  5. Jika transaksi berjaya, Server akan menolak RM9.60 dari akaun topup anda.
  6. Anda akan menerima wang dari pelanggan untuk CELCOM tersebut RM10, keuntungan anda adalah RM0.40.
  7. Beroperasi 24/7
  8. Tidak ada syarat perlukan maintain anda punya bisnes, just berkonsepkan ANDA USAHA LEBIH ANDA DAPAT LEBIH..
Kenapa Anda Perlu Pilih Kami ?

  • Yuran Pendaftaran yang MURAH hanya sekali seumur hidup 
  • Pendapatan secara real time
  • Perkhidmatan server yang pantas 
  • Perkhidmatan reload 24jam 
  • Caj SMS hanya 1 sen dengan Active 10, 8XPAX , TEMAN 20 = Server Maxis/ Celcom/Digi  
  • Tidak perlu menyimpan stok kad topup 
  •   Boleh daftar ejen dibawah anda secara PERCUMA 
  •  WEBSERVER Di berikan kepada anda untuk topup secara online dan lain2.

Read More

Rabu, 13 November 2013

nota sains tanah degree (soil sciences)

4 comments

assalamualaikum dan selamat sejahtera.. Memandangkan aq baru lepas exam kan ni r aq nak share sikit aq punye note dengan anda semua kepada yang bakal amik kos perhutanan tu leh la baca ataupun bagi yang tengah amik kos ni pun leh la bace yer.. Nie kira simple note la kan.. Kalo nak full bace buku yer ni kira juz tuk refresh2 balik otak tu jer.. hahaha.. selamat membaca yer..










tu jer yang saya baru belajar setakat ini.. visit ke online learning for other course..

Nak download gambar2 ini sila klik sini

Read More