Jom Baca Buku Jom Baca Buku - The New Minded Jom Baca Buku Jom Baca Buku

Rabu, 20 November 2013

Jom Baca Buku

2 comments

Nie buku yang telah aku beli..
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.. Hari ini nak update mengenai jom baca buku.. agak2 anda la kan bila la kali terakhir anda baca buku?? kalau yang ada baca tu tahniah diucapkan bagi mereka yang tak sempat membaca tu sila2 la baca yer..

Baru2 ini saya ada pegi dikedai buku di sabah ini.. Nama kedai tu harris ada kaitan dgn popular book kot sbb kad popular book boleh guna disitu.. Hari itu aku main redah je masuk dalam kedai itu bersama dengan member2 saya yang lain kan.. Sementara tunggu dorang beli and pilih barang aku pun usha2 la buku2 yang ada dekat situ..

Antara buku2 yang aku usha dekat situ macam mana nak wat bisnes online bila bace kejap jer dah abis.. hahhaha. time tu gak abiz.. ermm so tak jadi la nak amik.. So pusing2 lagi sampai la ada satu kawasan ini menarik perhatian aku tajuk buku dia pun best2 bila tengok.. Nak taw buku apa yang aku belek and beli jom baca lagi nanti aku cerita buku apa aku beli..

Antara buku yang aku usha dan beli adalah :


  • 101 way to build positive relationships 
  • complete guide to recovery & recuperation
  • A to Z of healthy living ( common problems & remedies )
mesti anda kata kan bosannya buku tu tengok tajuk pun dah tahu.. hahhaha.. Memang betul pun bosan tapi info yang ada dalam buku tu yang kita nak dan amalkan jika perlu dalam kehidupan.. Kenapa saya suka baca buku macam tu? Sebab saya suka baca buku yang orang tak suka baca.. hahaha.. Sebab buku orang tak nak baca ini la yang paling berguna sekali and banyak info yang terdapat dalam tu..

sebenarnya banyak gak buku yang menarik perhatian aku time tu kalau ikutkan hati nak je borong semua buku tu tapi disebabkan masalah kewangan sikit so amik jer la 3 buku nie tu pun bape jam duk memilih buku2 tu,, hahaha,, rasa ada gak la 2 jam lebih..

Antara 3 buku yang aku beli tu aku suka buku complete guide recovery & recuperation dalam buku menceritakan bagaimana nak baik pulih jika ahli keluarga atau orang lain mendapat sakit... cerita apa yang perlu lakukan sebelum pembedahan, semasa dan selepas dan lain2.. Mungkin anda pelik kenapa la perlu bace buku2 macam ini kan.. haha.. Saya baca sebab sebagai preparation untuk diri sendiri dan keluarga saya so anything happen i know what to do.. For example dalam buku ini ada cerita mengenai recovering from stroke.. Cuba fikir berapa ramai rakyat Malaysia yang kena stroke?? So dalam buku ini cerita la pasal2 macam mana nak recovering..

Itu aja nak kongsi kepada anda yer.. Tak kira buku apa yang anda baca yang penting anda perlu membaca kalau tak tidak diturunkan surah al iqra' yang bermaksud bacalah.. Baca boleh menambahkan lagi ilmu dan info kepada diri kita sendiri dan menggerakkan otak.. Ada orang berkata kepada saya "... orang yang tak membaca adalah orang yang bodoh..." saya tanya kenapa kata macam tu dia menjawab ..." sebab membaca boleh tambah ilmu dan info yang boleh dipraktikkan dalam kehidupan, membaca boleh menggerakkan otak anda untuk berpungsi..." So pentingkan amalan membaca tu..

Jom memulakan amalan membaca.. Kempen membaca..

If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

2 ulasan :