Tahukah anda bagaimana konsep bisnes topup berjalan? Tahukah anda bagaimana konsep bisnes topup berjalan? - The New Minded Tahukah anda bagaimana konsep bisnes topup berjalan? Tahukah anda bagaimana konsep bisnes topup berjalan?

Sabtu, 23 November 2013

Tahukah anda bagaimana konsep bisnes topup berjalan?

Leave a Comment


Tahukah anda bagaimana proses bisnes topup berjalan? Seringkali anda terjumpa or ternampak ramai yang promote2 suruh anda join.. Sampai anda sendiri tidak tahu nak join yang mana satu kan or betul ke bisnes nie bukan tipu ke??.. betul tak?? Disini saya akan menceritakan bagaimana konsep bisnes topup ini berjalan..
Selepas anda baca anda akan paham bagaimana konsep ini berjalan dan promotion yang mana patut anda ambil untuk memulakan bisnes topup ini.. saya sekadar kongsi sahaja dari pengalaman saya setelah join bisnes ini.. Selain boleh guna untuk diri sendiri boleh melakukan transaksi jualan anytime,anywhere .


Anda berminat untuk menjalankan perniagaan topup berasakan telefon bimbit dan webserver. Kini ia telah memudahkan anda untuk melakukan transaksi jualan dimana2 sahaja asalkan anda mempunyai telefon bimbit atau pun sambungan internet. Di sini saya akan ceritakan konsep bisnes topup yang ditawarkan oleh anytimereload.biz

Konsep bisnes yang ditawarkan di anytimereload.biz. adalah secara real-time. Anda berpeluang mendaftarkan sendiri agen dibawah anda dan yuran anda yang tetapkan sendiri 100% ia milik anda. Anda bukan saja berpeluang mendaftarkan downline anda sendiri malah dapat komisyen hasil jualan mereka. Sekarang anda sendiri boleh menilai pelan pemasaran yang mana lagi menguntungkan. Disini anda tidak disyaratkan untuk maintain bisnes anda ia terpulang sendiri kepada anda nak untung lebih usaha lebih..

Untuk info anda, dalam dunia bisnes reload or topup anda mendapat keuntungan secara real-time. Anda membeli modal dari syarikat dengan diskaun yang telah diberikan kepada anda dan anda jual kepada pelanggan anda dengan harga sebenar dan anda mendapat duit jualan itu secara real time. Sebagai contoh Pelanggan membeli topup or reload RM10 dari anda, diskaun yang diberi oleh syarikat kepada anda adalah sebanyak 4% bagi celcom. Dalam akaun topup anda hanya akan dipotong sebanyak RM9.60 sahaja. Anda sudah untung 40 sen. 40sen itu anda amik siap2 la yer simpan dalam tabung yang baki tu boleh guna untuk pusing modal anda semula. Kalau satu hari jualan yang boleh anda dapat sebanyak 10 jualan sudah mencecah RM4.00 kalau sebulan RM4.00 X 30 hari = RM12.00 kalau setahun RM12.00 X 12 = RM144.00* ini sebagai contoh sahaja keuntungan yang anda dapat jika perkara tersebut berlaku. *Ia boleh berubah mengikut daya usaha anda..

Di anytimereload.biz anda tidak akan dikenakan caj yuran keahlian secara bulanan or tahunan ia hanya sekali sahaja yuran yang dikenakan iaitu bagi permulaan pendaftaran keahlian ejen sahaja. Jika anda kata sistem ini adalah tidak benar or menipu saya tidak akan beria2 mempromote memberitahu anda mengenai bisnes ini lebih baik saya diam dan lakukan bisnes ini sorang2 sahaja.. Memang betul anda kata keuntungan yang anda dapat itu sedikit tp cuba anda bayangkan adakah mempunyai seorang nak yang nak bagi anda sebanyak RM144* setiap tahun kepada anda?? jika anda tambah sedikit lagi duit dari keuntungan itu ada sudah beli 1gram emas sudah.. ada ke orang nak bagi anda 1 gram emas??? mestila tidakkan.. So, kalau anda tidak cuba anda tidak tahu.. Cara bagaimana nak buat bisnes topup ini saya dah terangkan kepada anda secara percuma tinggal anda nak or tidak sahaja..

Duit Sampingan :

Disini saya akan menceritakan apa duit sampingan yang anda dapat selain daripada jual topup or reload..
Anda boleh mendaftar downline dibawah anda, kelebihan di anytimereload.biz setiap pakej yang ditawarkan disini iaitu pakej A dan pakej B anda boleh mendaftar downline anda secara percuma.. Yuran keahlian ditentukan oleh anda sendiri.. Sebagai contoh anda takut bisnes ini rugikan anda pergi la cari 2 - 3 orang downline anda dan yuran keahlian itu telah cover kembali duit yang anda join untuk permulaan bisnes topup ini.. Jika perasaan takut rugi ada dalam fikiran anda lebih baik anda duduk kerja dengan orang sahaja, kenapa setiap perniagaan mesti ada untung dan rugi.. Tidak ada satu perniagaan yang untung sahaja rugi tidak ada..

Balik semula dengan sub topik ini, jika yuran keahlian untuk downline anda tetapkan sebanyak RM20..

RM20 (yuran keahlian) X 1 orang sehari X 30 hari = RM600
kalau setahun : RM600 X 12 = RM7 200

itu merupakan duit sampingan anda.. Kenapa syarikat tawarkan kepada anda yuran keahlian downline adalah milik anda 100% dan anda boleh daftar sendiri, Sebagai contoh la kan, kawan anda berminat nak join bisnes ini anda boleh terus daftar dia di bawah anda dan mengenakan yuran tersebut sebagai duit sampingan anda.. It's simple right..

Lastly di anytimereload.biz anda boleh control komisyen anda sendiri.. kiranya bisnes 100% ia milik anda kerana yuran daftar downline ditentukan oleh anda sendiri  serta anda boleh tentukan sendiri komisyen anda. Dimana anda boleh set nilai diskaun (%) setiap telco downline anda.. sebagai contoh anda mendapat nilai % sebanyak 4.00% anda boleh set untuk downline anda menjadi 3.8% oleh itu 0.2% itu merupakan komisyen anda jika setiap kali proses reload dilakukan oleh downline anda..

RM10 (nilai topup yang dilakukan oleh downline anda) X 0.2% = 0.02 sen

0.02sen X 50 kali topup persehari = RM1 nilai komisen anda sehari.

Tapi ingat jika anda letak nilai percent yang terlalu rendah dan yuran yang mahal orang yang nak join itu pasti akan fikir dua tiga kali dan jika dia ternampak mempunyai promotion yang lebih bagus dia akan ambil yang itu..

Kesimpulannya, kesemua tips2 mengenai konsep yang dijalankan dan ditawarkan di anytimereload.biz telah saya ceritakkan kepada anda. Jika anda masih ragu2 terhadap bisnes ini sila abaikan, jika anda berminat sila teruskan.. Jika anda takut rugi saya telah ajar macam mana nak atasi.. Takut tidak ada orang nak beli topup anda anda boleh guna untuk topup no diri sendiri boleh jimatkan duit anda.. Yuran keahlian yang dikenakan di sini amat murah dan berpatutan.. Choice in your hand.. Saya just bagi info dan ceritakan apa yang ditawarkan oleh syarikat kepada anda yang mungkin anda tertanya2 selama ini.. Diatas merupakan cadangan sahaja yang boleh anda guna pakai, sekiranya anda tidak mempunyai downline tidak apa kerana anda masih dapat untung hasil jualan topup anda sendiri. Nak untung lebih usaha la lebih.. Usaha tangga kejayaan..
itu sahaja daripada saya.. terima kasih kerana membaca.

Jika anda berminat untuk join...










If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

0 ulasan :

Catat Ulasan