Contest SEO Eridy Contest SEO Eridy - The New Minded Contest SEO Eridy Contest SEO Eridy Contest SEO Eridy Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Contest SEO Eridy




Assalamualaikum dan selamat sejahtera... Memandangkan saya dah lama tak join contest2 ni kan.. Sekali sekala nak gak join...

Firstly apa yang menarik mengenai contest seo eridy ini adalah hadiah dia.. hahahahaha..
Tempat pertama : RM200 x 1
Tempat kedua : RM 100 x 1
Tempat ketiga : RM 80 x 1
Saguhati : RM 20 x 6

Amacam menarik kan?? hahaha.. So saje2 jer la test nasib tengok try join Contest Seo Eridy ni yang di url http://eridy.com nie.. 

Secondly pemenang akan ditentukan melalui blog anda ranking keberapa di google page.. Ha!! ni lagi best.. hahaha.. Thanks bro Eridy bagi idea wat macam tu next time boleh la guna untuk blog contest saya pulak yer.. hahhaa..

Nie merupakan tarikh2 yang anda perlu tahu jika nak join. 

Tarikh pendaftaran / penyertaan dibuka : hari ini (diawalkan) – 11.12.13 .
Tarikh pendaftaran ditutup : 11.12.13
Contest bermula : 12.12.13 – 30.12.13

Akhir kata, persaingan agak sengit ni.. hahahhaha... Saya join suka2 jer.. Kalau menang alhamdulillah... hehehe.. Selain daripada itu support kepada rakan member blogger lain yang buat contest.. hehe..

JOM JOIN KLIK SINI

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. semoga berjaya.. hadiahnya menarik.. :D

    BalasPadam
  2. wish you luck ahmad. haha chaiyok chaiyok!! menang, share dengan tasneem ye. hehe ^^

    BalasPadam
  3. Yeah thanks.. Kalo sy menang sy akan buat contest gune dr hadiah yg menang tu kpd blogger yg setia dgn sy nie.. Hehehe

    BalasPadam
  4. Nice entry :) Datang BW dari contest yang sama :D

    Jom Terjah : Siapa Sebenarnya Eridy?

    BalasPadam
  5. good luck..liniey pon dh join ..hee

    BalasPadam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner