Januari 2014 Januari 2014 - The New Minded Januari 2014 Januari 2014 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2014

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Resepi dadih mudah seperti A B C

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Hari ini nak kongsi kepada anda cara2 membuat dadih yang mudah...
First time buat? Takut tak jadi dadih?
Sama la macam den..

Firstly, dekat pasaran sekarang banyak jual serbuk dadih... Jika anda tidak sure nak amik yang mana? Saya cadangkan anda lihat dulu di bahagian belakang plastik or kotak or bungkusan itu llihat cara2 nye...

Dipasaran terdapat dua jenis serbuk dadih...

Yang pertama ;

Serbuk dadih yang perlu dicampurkan dengan susu cair dan gula ..
Yang ini agak leceh sikit bagi mereka yang nak makan seorang dua jer.. Kalau nak buat dalam kuantiti banyak digalakkan la sebab tidak la terasa kos nak buat tu macam mahal..

Yang kedua. ;

Serbuk dadih yang perlu dicampurkan dengan air panas sahaja..
Yang ini sesuai untuk 2-4 orang makan.. Saya dah try satu family makan siap leh tambah2 lagi.. hahah..

Apa beza yang pertama dan kedua ini ?

Firstly mari kita kira bajet untuk melakukan dadih versi yang pertama

Anggaran  sahaja :

Kos serbuk dadih : RM 6

webhosting murah di Malaysia by shark hosting "Hostmyne Network Solutions"

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Post ini khusus kepada mereka yang masih tercari - cari dimana kah services yang murah untuk webhosting bagi blogger , wordpress or apa2 sahaja yang berkaitan dengan website....

Disini saya ingin berkongsikan kepada anda terdapat seorang anak muda tempatan Malaysia berbangsa Melayu telah berjaya menubuhkan sebuah syarikat yang bernama Hostmyne Network Solutions.

Sebagai testimoni, saya sendiri telah menggunakan webhosting dari syarikat beliau hampir 4tahun bermula dengan website streaming sehingga kini terdapat 3 website saya menggunakan hosting beliau antaranya www.ahmadhasif.info , www.anytimereload.bizwww.ultrastation.biz itu merupakan website saya menggunakan hosting beliau.. Setakat ini alhamdulillah tiada apa2 masalah dan tidak pernah lagi mengalami webstie down or tidak boleh masuk..

Ini bukan main-main ini betul-betul..

Anda hendak tahu pricing dan pakej yang ditawarkan oleh syarikat beliau??


Ia bermula denga pakej serendah dari RM159.…

external hard disk 1tb murah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

anda tidak ada masa nak keluar cari barang?
kos byar parking? kos bayar duit minyak?
pelbagai kos perlu tanggung?

kini saya boleh tolong anda..
jom dapatkan external hdd murah

produk spek :

Jenama : Seagate

New set

Size : 1tb

Harga : RM240

COD area ampang and kuala lumpur

postage pun boleh...

offer promo sampai 30 JANUARI 2014

kindly ask me first if still stock or not.. thanks.. Loading...

a long time no see

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Apa khabar anda semua? Sihat ker? Dah lama saya tidak berkarya ini...

What means " a long time no see"? Actually banyak meaning nya kepada saya, antaranya dah lama saya tak jumpa my family, dah lama saya tidak berkarya and dah lama tak jumpa si dia..

Akhirnya, baru sampai dirumah beberapa hari ini terubat la rindu kepada mereka semua... One week I spent time with my mom.. What one week?? wow.. macam tak percaya jer.. Nampak sangat yang saya dah lama tak balik rumah... hehe.. Tak pernah setiap hari keluar dengan mak saya ini..
Semua appointment yang saya buat minggu ini terpaksa saya cancel kan.. ermm... sorry for that kepada mereka yang termasuk list yang saya dah buat appointment tu kan.. I terpaksa berbuat demikian sebab I have to spent my time with my mom....

Segala my appoiment will postpone, insyallah next week I arranged that back.. For my reuninon class sorry for cancelling that this week, actually ramai yang tidak dapat hadir pad…

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner