a long time no see a long time no see - The New Minded a long time no see a long time no see a long time no see Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

a long time no see



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Apa khabar anda semua? Sihat ker? Dah lama saya tidak berkarya ini...

What means " a long time no see"? Actually banyak meaning nya kepada saya, antaranya dah lama saya tak jumpa my family, dah lama saya tidak berkarya and dah lama tak jumpa si dia..

Akhirnya, baru sampai dirumah beberapa hari ini terubat la rindu kepada mereka semua... One week I spent time with my mom.. What one week?? wow.. macam tak percaya jer.. Nampak sangat yang saya dah lama tak balik rumah... hehe.. Tak pernah setiap hari keluar dengan mak saya ini..
Semua appointment yang saya buat minggu ini terpaksa saya cancel kan.. ermm... sorry for that kepada mereka yang termasuk list yang saya dah buat appointment tu kan.. I terpaksa berbuat demikian sebab I have to spent my time with my mom....

Segala my appoiment will postpone, insyallah next week I arranged that back.. For my reuninon class sorry for cancelling that this week, actually ramai yang tidak dapat hadir pada hari tersebut so sudah difikirkan terpaksa cancel perjumpaan tu..

Dah lama tak update blog, ermm... my site ranking also drop laju macam air terjun yang turun dari bukit ke dasar sungai... hehe..

Finally, thanks to read my post..Have a nice day..

Sorry guys for cancelling that.

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. luangkan masa dengan emak tu kan lebih bermakna.. >_<

    BalasPadam
  2. yup btl tu... tp sblm ni tidak pernah luang masa sebegitu lama ler.. seronok dpt luang seminggu dgn mak sy.

    BalasPadam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner