Resepi dadih mudah seperti A B C Resepi dadih mudah seperti A B C - The New Minded Resepi dadih mudah seperti A B C Resepi dadih mudah seperti A B C Resepi dadih mudah seperti A B C Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Resepi dadih mudah seperti A B C


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Hari ini nak kongsi kepada anda cara2 membuat dadih yang mudah...
First time buat? Takut tak jadi dadih?
Sama la macam den..

Firstly, dekat pasaran sekarang banyak jual serbuk dadih... Jika anda tidak sure nak amik yang mana? Saya cadangkan anda lihat dulu di bahagian belakang plastik or kotak or bungkusan itu llihat cara2 nye...

Dipasaran terdapat dua jenis serbuk dadih...

Yang pertama ;

Serbuk dadih yang perlu dicampurkan dengan susu cair dan gula ..
Yang ini agak leceh sikit bagi mereka yang nak makan seorang dua jer.. Kalau nak buat dalam kuantiti banyak digalakkan la sebab tidak la terasa kos nak buat tu macam mahal..

Yang kedua. ;

Serbuk dadih yang perlu dicampurkan dengan air panas sahaja..
Yang ini sesuai untuk 2-4 orang makan.. Saya dah try satu family makan siap leh tambah2 lagi.. hahah..

Apa beza yang pertama dan kedua ini ?

Firstly mari kita kira bajet untuk melakukan dadih versi yang pertama

Anggaran  sahaja :

Kos serbuk dadih : RM 6
Kos susu cair satu tin : RM 3
Kos Gula : RM 1
Jumlah keseluruhan : RM 10

Bagi cara yang kedua :

Kos serbuk dadih : RM6
Jumlah keseluruhan : RM6

Nampak tak jimat nye disitu?? Yang cara kedua itu lebih jimat dan mudah untuk sediakan dan juga cepat sebab apa ?

Amik air 1 liter > masukkan serbuk dadih > mendidih > masuk perisa yang telah siap ada dalam bungkusan itu > kacau > tuang dalam bekas > sejuk > makan > sedap > siap..

So, sebelum beli tengok dulu cara2 nak menyediakan dulu bagaiamana nak buat... Mesti anda mahukan yang mudah dan cepat dan sedap kan.. hehehe..

Selamat mencuba...

Ini dia selepas dah siap...

Jemput makan kalian...




If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner