Februari 2014 Februari 2014 - The New Minded Februari 2014 Februari 2014 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2014

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

ingat mati

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..
Tajuk entri kali ini ingat mati.. Entri kali ini bertujuan sama2 kita bermuhasabah diri..

Ingat kepada mati... Pernah kah anda terfikir sudah berapa lama,anda hidup didunia ini?
Yer mmg dah lama.. Tapi pernah anda terfikir apakah sumbangan yang anda telah berikan untuk agama anda?
Apakah sumbangan anda kepada masyarakat dan negara? Adakah sumbangan anda itu bermanfaat atau tidak bermanfaat kepada mereka?
Anda fikir2kan..
Kenapa saya cakap sumbangan, sebagai contoh anda memberi sedekah kpd mereka yg memerlukan.. Sumbangan boleh dikategorikan kepada amal jariah.. Contoh lain anda berkhidmat sebagai sukarelawan membantu mangsa banjir dan lain2..
Sumbangan kepada agama, adakah anda sudah cukup menunaikan rukun islam bagi yang beragama Islam. Berpuasa dalam bulan Ramadhan, tidak meninggalkan solat, membayar zakat, menunaikan haji.. Atau adakah anda sudah menasihat kawan anda yg beragama Islam yg tidak menutup aurat supaya menutup auratnya??
Atau a…

Handsfree murah

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Kepada anda yang sedang mencari handsfree yg murah2 boleh contact saya...

* Masalah menjawab call ketika memandu??
 * kena saman atas kesalahan pegang hp sambil menjawab call mengguna tgn ketika drive??
 * Ingin elakkan kemalangan atas kecuain anda sendiri
 * Tiada masa nak pegi kedai beli handsfree..
 *Jom dapatkan dengan kami, harga berpatutan..
 Barang sampai dirumah...
 * kini hanya RM25 jer..
 * gred A hingga AAA
‪#‎thenewminded‬
‪#‎Assalamualaikum‬
‪#‎handsfree‬
‪#‎handset‬
‪#‎aksesori‬
‪#‎handphone‬
‪#‎stylo‬
‪#‎earphone‬
‪#‎murah

Murah2 jer... Hanya RM25 jer...
Kalau ada kawan2 yang nak leh recommend dkt diaorng..

available tuk semua jenis hp..
blackberry,Samsung, Nokia, sony ericson, all smartphone...

Layari link dibawah utk lihat pelbagai jenis earphone yg ade dipage kami..
www.facebook.com/thenewminded

Bermain dengan hash tag amat berguna kepada

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Sedikit ilmu yang tidak seberapa yang ku ingin kongsi bersama anda semua..

Kenapa perlu bermain dengan hashtag ? Mungkin ramai sudah tahu apakah itu hashtag " # " . .  .

Di saat saya kebosanan saya mula mengkaji sedikit apa kebaikannya hashtag yang terdapat di twitter, facebook, instagram..

Apa yang saya dapat ketahui dari pengkajian tersebut , apabila anda melakukan atau mencipta hashtag sendiri atau gune yang sedia ada.. Apabila anda klik di bahagian hash tag tersebut ia akan mengeluarkan kesemua pengguna yang pernah meletakkan hashtag tersebut..

Sebagai contoh :

Pengguna A melakukan #assalamualaikum #morning apa khabar kalian?

Pengguna B melakukan #assalamualaikum semoga hari anda berada dalam keredhaan illahi..

Pengguna A dan B ini tidak friends tetapi apabila pengguna A ini klik di hashtag #assalamualaikum beliau akan nampak yg pengguna B ni punya post.. Begitu juga pengguna C macam saya la.. hahaha.. kebosanan klik hash tag tgk ap…

kehidupan masa kini

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..
Apa khabar kalian? Diharap anda semua dalam keadaan sihat2 sahaja...

Mengenai tajuk iaitu "kehidupan masa kini" ingin saya kupaskan mengenai kehidupan pelajar pada masa kini...

Pernahkah anda terfikir berapakah sehari anak2 anda berbelanja sehari ketika di universiti atau pusat pengajian tinggi?

Adakah anda tahu sehari anak anda boleh belanja mencecah minimum RM20 hanya untuk makan mereka sahaja..
Jom lihat saya kupas kenapa RM20 sehari...

Sebagai contoh perbelanjaan asas :
Sarapan Pagi :
Nasi Goreng + telur mata kerbau = RM2.50
Air minuman = RM1.50

Lunch :
Nasi + Ayam + Sayur = RM6
Air = RM1.50

Malam
Nasi Panas = RM6
Air = RM1.50

Makanan ringan
Minuman petang = RM5
Jajan = RM3
Total = RM27 per day...

Ini tidak termasuk :
- sewa rumah
- tambang
- duit minyak
- topup
- beli brg lain
- rokok bg mereka yg hisap rokok
- keluar bersama rakan2
dan lain2..

Katakan lah RM27.00 X 30 = RM810 sebulan hanya untuk makan sahaja...

siapa kata jadi…

Malaysia Shopping Website

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..
Apa khabar anda hari ini? sihat...

Alhamdulillah perkembangan positif site  ranking mula naik semula.. hehe..

Kenapa dengan Malaysia Shopping website??

Ini nak habaq sikit... Mungkin ramai tidak tahu bahawasanya website saya ini antara website yang menawarkan anda membeli seacara online dan COD or postage..  Ha? Apa yang saya jual? Nampak post yang bertulis je tidak ada pun jual2 barang.. haha..

Ye betul nampak tulis2 jer banyak..

Antara barang yang saya jual adalah kuih raya semperit , powerbank , external hard disk , earphone , screen protector dan banyak lagi akan masuk insyallah..

Dimana saya jual?

Saya ada jual di instagram , twitter , facebook dan juga di website ini..

Betulkah website ini akan menjadi shooping site?

Insyallah akan menjadi shopping site one day.. Sebab sekarang saya buat Cash On Delivery jer.. Ramai yang masih tidak percaya postage.. Tapi ada juga membuat postage..

Trusted seller?

Kalau sudah dikatakan Cash On Delivery tak …

Luahan Seorang Ayah

Assalamualaikum dan salam sejahtera, saya terjumpa satu artikel ini difacebook, mungkin sudah ramai dah bace.. Kepada yang belum baca sila hayati petikan ini. Sama2 kita ubah selagi masih belum terlambat.. Ada betul,juga artikel ni katakan.. Ia sama seperti apa yang ayah saya pesan kan telefon mak setiap pg sebelum pegi sekolah or,belajar or kejer... Ingat dia, walau macam mana sekali pun dia tetap mak ko jangan derhaka kepada dia...

Seorang pemuda duduk di hadapan laptopnya. Log in facebooknya. Benda pertama sekali dia check adalah inbox. Hari ini dia terlihat sesuatu yang dia terlepas pandang selama ini.

Bahagian 'OTHER' di inboxnya. Ada satu, dua mesej. Mesej pertama, spam. Mesej kedua dibukanya. Mesej 3 bulan yang lepas tarikhnya.

Ditatap isinya, "As-Salam.... wbt Ini kali pertama abah cuba guna facebook. Abah cuba tambah kamu sebagai kawan tapi tak dapat. Abah pun tak faham sangat benda ni. Abah cuba hantar mesej ini kepada kamu. Maaf, abah tak biasa sang…

Motivation part 3

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Sejak bila la pulak ada part2 nie? hahahaha.. Den pun tak taw.. Yang saya tahu apa yang terlintas difikiran saya akan taip..

Tetiba sahaja teringat untuk bermotivasikan diri.. Alang2 jom la sama2 kita bermotivasikan diri..

Ayat lama yang selalu saya pegang " Winner is not who never FAILS but the ONE who NEVER QUITS"

Faham maksud dia? Maksudnya seorang itu dikira pemenang sekiranya dia tidak putus asa.. Pernah gagal? Pernah kecewa? Pernah terjatuh apabila first time main basikal? Jika anda pernah semua itu... Apa yang anda cuba lakukan selepas itu? Mesti berusaha kepada yang lebih berjaya betul tak?
Sebagai contoh first time naik basikal anda jatuh sebab tidak dapat seimbangkan diri.. Anda tetap terus berusaha... terus .. terus kan usaha... sampai anda berjaya.. betul? Tahniah anda seorang pemenang.. kenapa? Sebab anda tidak berputus asa, sebab anda berjaya seimbangkan diri ketika naik basikal...

Ayat baru yang hadir dalam hidup saya pad…

lelong powerbank murah- murah

Siapa yang tengah Cari powerbank murah and stylo?
Disini saya Ada offer pb dengan harga murah murah je...

Ready stok.. siapa berminat Bolen komen dekat bawah ini year..
Spekfikasi produk :
Brand : Samsung
Gred : AA
Kapasiti : 5000mah
Harga : RM90 / unit..
Available : 2 unit warna Hitam
Cod area Kuala Lumpur or postage pun boleh..

Take all two unit at prices RM160 free earphone..
Siapa cepat dia dapat...

Last stok, last unit...

Powerbank Ni nipis sangat sesuai untuk dibawa kemana - mana Sahara..  powerbank ini lebih more kepada design and warna..





terdiam

Assalamulaikum dan salam sejahtera..

Entri hari ini adalah terdiam.. Nape dengan terdiam?

Tiba - tiba aku terduduk sebentar mengenang nasib..
Kenapa dengan nasib?

Aku terfikirkan akan result final exam ku.. Rata - rata kawan ku di kolej lain mendapat pointer yang tinggi-tinggi belaka.. Aku punya result belum keluar lagi.. Aku harap akan mendapat result 3.5 keatas.. Aminn..

Mungkin ini cabaran yang perlu aku terima... Mungkin pada masa ini baru aku kenal siapa kah kawan-kawan ku yang terima mendengar masalahku menolong ku ketika susah.. Mungkin ini lah dinamakan cabaran dalam dunia bisnes.. Yer saya mengaku bukan senang untuk buat bisnes ini.. Memerlukan networking or support dari kawan2 yang kuat.. kalau tidak terumbang ambing..

Apa yang saya harap, saya tidak akan sombong kepada rakan-rakan saya terhadap apa yang mereka tawarkan kepada saya.. Saya untung kamu untung.. Saya tolong kamu lain kali kamu tolong saya.. Itu konsep yang cuba saya amalkan..

Saya tahu bila call awk je mesti c…

SEO Ahmad Hasif

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hari ini saya ingin membuat satu segmen..

Syarat nak join...
- buat post bertajuk "SEO Ahmad Hasif"

Itu sahaja syaratnya...

Tarikh terakhir untuk join : 9.2.2014
Tempoh berkempen selama sebulan : 9.3.2014

Pemenang akan diumumkan pada : 13.3.2014

Pemenang akan menerima hadiah : Blog or website anda akan direview X10

Pemenang akan dipilih melalui number random generator...

Anda dah join sila tinggalkan komen..
Ajak rakan anda join ramai2..
Jom join mari ramai2 naikkan seo website anda..

Dilanjutkan sehingga 19.4.2014...
Pemenang diumumkan pada 20.4.2014

About me, company dan misi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada anda semua.. 

Blog ini merupakan blog peribadi saya berkonsepkan i think i write dan juga merupakan website syarikat saya juga dibawah nama Ahmad Hasif Bin Abdul Rahman ..

 Penulis tidak bertanggungjawab keatas komen yg pada bahagian comment dan juga tidak bertanggungjawab keatas segala masalah atau kerosakan semasa melayari blog ini. 

Selamat berhibur ketika melayari blog saya..Terima Kasih sudi melawat blog saya and jangan lupa melawat lagi yer and jagan lupa follow my blog and nanntikanpost2 yang menarik.. thanks you..  

i want to say that i love u so much hope our relationship will be more longer and forever..


About our Company : 

Ahmad Hasif Bin Abdul Rahman menyediakan perkhidmatan seperti penjualan powerbank, kuih raya , pelbagai jenis makanan, pendaftaran ejen topup dan lain-lain insyallah akan dimasukkan pada masa akan datang..

Kepada anda semua silalah memberi support kepada saya dan sokongilah anak tempatan dan kedai Malaysia.. 

Misi kami …

Pendaftaran Ejen Topup 2014

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Pendaftaran bagi ejen topup 2014 kini dibuka kepada anda yang ingin join bersama kami...

Yuran yang dikenakan amatla murah dan berpatutan berserta nilai margin yang tinggi diberikan..

Yuran Bagi Pakej A adalah RM32

Yuran Bagi Pakej B adalah RM22

Bagi mengetahui pakej tersebut boleh lihat dihalaman pakej..

Terima Kasih..

Untuk Mendaftar boleh pergi ke bahagian Daftar



chocolate chip versi hasif mudah

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Semalam, timbul mood rajin den nak buat kuih ala3 famous amous tu, hehe... Tapi masih tidak sama lagi...

Masuk ini sudah tiga kali den try resepi yang den dapat pelbagai modify telah dilakukan tapi masih belum perfect lg..

Semalam den modify dengan penambahan kacang badam akhirnya sedap la jugak rasenya tapi perlu diperbaiki lagi...

Anda semua nak rasa? Boleh jer tapi den belum berpuas hati lagi untuk membuka order sebab den belum puas hati lagi dengan taste tp padahal dah okay dah.. Hahaha..

Nak resepi? Boleh je google.com banyak je resepi tu... Resepi semua lebih kurang... Hehe..

Nah amik la gambar ni.. Hehe..

Jemput makan.. Hehe.

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner