Bermain dengan hash tag amat berguna kepada Bermain dengan hash tag amat berguna kepada - The New Minded Bermain dengan hash tag amat berguna kepada Bermain dengan hash tag amat berguna kepada Bermain dengan hash tag amat berguna kepada Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Bermain dengan hash tag amat berguna kepada

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Sedikit ilmu yang tidak seberapa yang ku ingin kongsi bersama anda semua..

Kenapa perlu bermain dengan hashtag ? Mungkin ramai sudah tahu apakah itu hashtag " # " . .  .

Di saat saya kebosanan saya mula mengkaji sedikit apa kebaikannya hashtag yang terdapat di twitter, facebook, instagram..

Apa yang saya dapat ketahui dari pengkajian tersebut , apabila anda melakukan atau mencipta hashtag sendiri atau gune yang sedia ada.. Apabila anda klik di bahagian hash tag tersebut ia akan mengeluarkan kesemua pengguna yang pernah meletakkan hashtag tersebut..

Sebagai contoh :

Pengguna A melakukan #assalamualaikum #morning apa khabar kalian?

Pengguna B melakukan #assalamualaikum semoga hari anda berada dalam keredhaan illahi..

Pengguna A dan B ini tidak friends tetapi apabila pengguna A ini klik di hashtag #assalamualaikum beliau akan nampak yg pengguna B ni punya post.. Begitu juga pengguna C macam saya la.. hahaha.. kebosanan klik hash tag tgk apa yang ada.. :D

Ala itu semua orang tahu...
Yer betul itu semua orang tahu...

Tapi tahukah anda dengan penggunaa hashtag tersebut amat bagus kepada penjual2 barangan secara online di twitter,facebook,instagram?
Kenapa? Sebab ia dikategorikan sebagai satu medium untuk mempromosi barangan anda secara tidak langsung macam pengguna C tadi buka dan baca anda ada jual barang2 yang menarik..
Pengguna C klik profile anda dan add friends after that sales anda akan berlaku..

Sedikit pengkongsian daripada saya...
Mungkin ramai sudah tahu, mungkin juga tidak..

Sama2 kita menambahkan ilmu marketing di social network dimana anda boleh promoote, jual barang secara percuma... Tidak perlu bayar domain , webhosting , dan lain2..

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. teknologi makin canggih dan dihujung jari pun boleh buat duit..

    BalasPadam
  2. Yup btl tu.. Cuma rajin n malas jer.. Hehe..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner