Bermain dengan hash tag amat berguna kepada Bermain dengan hash tag amat berguna kepada - The New Minded Bermain dengan hash tag amat berguna kepada Bermain dengan hash tag amat berguna kepada

Jumaat, 21 Februari 2014

Bermain dengan hash tag amat berguna kepada

2 comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Sedikit ilmu yang tidak seberapa yang ku ingin kongsi bersama anda semua..

Kenapa perlu bermain dengan hashtag ? Mungkin ramai sudah tahu apakah itu hashtag " # " . .  .

Di saat saya kebosanan saya mula mengkaji sedikit apa kebaikannya hashtag yang terdapat di twitter, facebook, instagram..

Apa yang saya dapat ketahui dari pengkajian tersebut , apabila anda melakukan atau mencipta hashtag sendiri atau gune yang sedia ada.. Apabila anda klik di bahagian hash tag tersebut ia akan mengeluarkan kesemua pengguna yang pernah meletakkan hashtag tersebut..

Sebagai contoh :

Pengguna A melakukan #assalamualaikum #morning apa khabar kalian?

Pengguna B melakukan #assalamualaikum semoga hari anda berada dalam keredhaan illahi..

Pengguna A dan B ini tidak friends tetapi apabila pengguna A ini klik di hashtag #assalamualaikum beliau akan nampak yg pengguna B ni punya post.. Begitu juga pengguna C macam saya la.. hahaha.. kebosanan klik hash tag tgk apa yang ada.. :D

Ala itu semua orang tahu...
Yer betul itu semua orang tahu...

Tapi tahukah anda dengan penggunaa hashtag tersebut amat bagus kepada penjual2 barangan secara online di twitter,facebook,instagram?
Kenapa? Sebab ia dikategorikan sebagai satu medium untuk mempromosi barangan anda secara tidak langsung macam pengguna C tadi buka dan baca anda ada jual barang2 yang menarik..
Pengguna C klik profile anda dan add friends after that sales anda akan berlaku..

Sedikit pengkongsian daripada saya...
Mungkin ramai sudah tahu, mungkin juga tidak..

Sama2 kita menambahkan ilmu marketing di social network dimana anda boleh promoote, jual barang secara percuma... Tidak perlu bayar domain , webhosting , dan lain2..

If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

2 ulasan :

  1. teknologi makin canggih dan dihujung jari pun boleh buat duit..

    BalasPadam
  2. Yup btl tu.. Cuma rajin n malas jer.. Hehe..

    BalasPadam