ingat mati ingat mati - The New Minded ingat mati ingat mati ingat mati Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

ingat mati

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..
Tajuk entri kali ini ingat mati.. Entri kali ini bertujuan sama2 kita bermuhasabah diri..

Ingat kepada mati... Pernah kah anda terfikir sudah berapa lama,anda hidup didunia ini?
Yer mmg dah lama.. Tapi pernah anda terfikir apakah sumbangan yang anda telah berikan untuk agama anda?
Apakah sumbangan anda kepada masyarakat dan negara? Adakah sumbangan anda itu bermanfaat atau tidak bermanfaat kepada mereka?
Anda fikir2kan..
Kenapa saya cakap sumbangan, sebagai contoh anda memberi sedekah kpd mereka yg memerlukan.. Sumbangan boleh dikategorikan kepada amal jariah.. Contoh lain anda berkhidmat sebagai sukarelawan membantu mangsa banjir dan lain2..
Sumbangan kepada agama, adakah anda sudah cukup menunaikan rukun islam bagi yang beragama Islam. Berpuasa dalam bulan Ramadhan, tidak meninggalkan solat, membayar zakat, menunaikan haji.. Atau adakah anda sudah menasihat kawan anda yg beragama Islam yg tidak menutup aurat supaya menutup auratnya??
Atau anak anda masih tidak menunaikan solat walaupun sudah remaja?? Anak anda masih tidak menutup aurat walaupun sudah dewasa? Adakah anda ambil lewa perkara sebegitu??
nanti diakhirat kelak anda mahu jawab apa bila disoal nanti??
Maka mari lah sementara kita masih diberi nyawa untuk hidup dimuka bumi ini kita melakukan seberapa banyak amalan yang baik dan berkekalan dan bermanfaat kepada manusia lain sebelum kita meninggal dunia..

sama2 lah kita bermuhasabah diri... Fikir kan berapa banyakkah amalan yang baik telah kita lakukan sepanjang diberi nyawa dimuka bumi ini

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner