Malaysia Shopping Website Malaysia Shopping Website - The New Minded Malaysia Shopping Website Malaysia Shopping Website Malaysia Shopping Website Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Malaysia Shopping Website

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..
Apa khabar anda hari ini? sihat...

Alhamdulillah perkembangan positif site  ranking mula naik semula.. hehe..

Kenapa dengan Malaysia Shopping website??

Ini nak habaq sikit... Mungkin ramai tidak tahu bahawasanya website saya ini antara website yang menawarkan anda membeli seacara online dan COD or postage..  Ha? Apa yang saya jual? Nampak post yang bertulis je tidak ada pun jual2 barang.. haha..

Ye betul nampak tulis2 jer banyak..

Antara barang yang saya jual adalah kuih raya semperit , powerbank , external hard disk , earphone , screen protector dan banyak lagi akan masuk insyallah..

Dimana saya jual?

Saya ada jual di instagram , twitter , facebook dan juga di website ini..

Betulkah website ini akan menjadi shooping site?

Insyallah akan menjadi shopping site one day.. Sebab sekarang saya buat Cash On Delivery jer.. Ramai yang masih tidak percaya postage.. Tapi ada juga membuat postage..

Trusted seller?

Kalau sudah dikatakan Cash On Delivery tak kan ler nak tipu kan.. hahaha..

Its time for luaskan network mu..

Sudah tiba masanya saya ingin meluaskan network pasaran saya..

Doakan saya semoga perniagaan 100% bumiputera, orang islam , orang melayu seperti saya ini berjaya, maju dan dimurahkan rezeki.. Ameenn..

Sama2 la kita memajukan bisnes bumiputera..

Mai test sikit tengok guna tajuk Malaysia Shopping Website nie dapat sambutan tak... hehe..
terima kasih..

*Den selalu buat lelong and offer harga murah2 di instagram dan page facebook.. siapa nak harga lelong and murah jom le like fb page den.. ada di website nie like and follow je button yang ada..

Time to continue next semester.. Doakan kejayaan saya amenn.. Terima kasih kepada mereka yang membeli dan support saya.. Jumpa lagi dan keep update dengan our news product.. 

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. bagus shopping online.. menjimatkan masa dan minyak kereta juga.. kadang tu harga yang ditawarkan jauh lebih murah berbanding harga barang yang dijual di kedai biasa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah kak betul2.. Harga tu lebih murah.. Hehe..

      Padam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner