Motivation part 3 Motivation part 3 - The New Minded Motivation part 3 Motivation part 3 Motivation part 3 Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Motivation part 3



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Sejak bila la pulak ada part2 nie? hahahaha.. Den pun tak taw.. Yang saya tahu apa yang terlintas difikiran saya akan taip..

Tetiba sahaja teringat untuk bermotivasikan diri.. Alang2 jom la sama2 kita bermotivasikan diri..

Ayat lama yang selalu saya pegang " Winner is not who never FAILS but the ONE who NEVER QUITS"

Faham maksud dia? Maksudnya seorang itu dikira pemenang sekiranya dia tidak putus asa.. Pernah gagal? Pernah kecewa? Pernah terjatuh apabila first time main basikal? Jika anda pernah semua itu... Apa yang anda cuba lakukan selepas itu? Mesti berusaha kepada yang lebih berjaya betul tak?
Sebagai contoh first time naik basikal anda jatuh sebab tidak dapat seimbangkan diri.. Anda tetap terus berusaha... terus .. terus kan usaha... sampai anda berjaya.. betul? Tahniah anda seorang pemenang.. kenapa? Sebab anda tidak berputus asa, sebab anda berjaya seimbangkan diri ketika naik basikal...

Ayat baru yang hadir dalam hidup saya pada hari ini adalah " Everything is Important Issue" ....
Mungkin ayat ini boleh diterapkan dalam diri kita untuk memastikan setiap perkara yang kita lakukan itu adalah penting bukan mainan.. Sebagai contoh anda memasak tomyam.. Anda masak untuk satu keluarga makan.. Tapi anda masak sambil lewa bahan2 tidak cukup.. Akhirnya tomyam anda itu rasa bukan tomyam.. JIka anda buat sesuatu itu dengan serius maka tomyam tersebut akan menjadi rasa tomyam dan sedap untuk dimakan..

Sedikit sahaja perkongsian dari saya.. Mari la sama2 kita bermuhasabah diri yer..


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner