Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu - The New Minded Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu

Ahad, 9 Mac 2014

Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu

1 comment

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..
Apa ini nak jaga2...
Saya berasa agak kecewa pun ada jugak dengan tengok posting2 di Twitter dan facebook... Bolehkah anda...anda...anda... Semua guna perkataan yang baik???
Can u avoid use perkataan ini secara public view seperti lahanat, bodoh, kimak, dan perkataan yang lain...

Haish aku tak paham la apa nak jadi.. Mungkin dah jadi budaya aku rasa.. Tapi kalo anda post guna ayat mcm tu ia umpama melambangkan sifat diri anda.. Terang2 la ko bukak aib ko dkt umum bg taw sifat ko suka mencarut.. Haish..

Apa nak jadi ??? Sila la jaga ayat anda yer..
Kalau muka tu hensem,cantik, budak hot ker tapi kalau asyik guna perkataan mcm tu serius r takde gunanya la.. Wat malu jer..

Anda terasa.. Sila la berubah yer.. Sakit hati aku tgk post org yg gune perkataan yg tidak sdp dibace nie..

pesanan drpd saya sila jaga percakapan dan ayat anda yer.. Kalo nk marah sekali pun x Yah la nak post dkt public pastu siap kuar mencarut lagi tu... Kalau x kuar mencarut its okay lagi la... Apa nak jadi...

Aku doakan anda semua ini berubah la yer menjadi yg lebih baik.. Aminn..
 

If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

1 ulasan :

  1. budak zaman skang ni, dah terbiasa guna perkataan2 mcm tuh.

    BalasPadam