Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu - The New Minded Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..
Apa ini nak jaga2...
Saya berasa agak kecewa pun ada jugak dengan tengok posting2 di Twitter dan facebook... Bolehkah anda...anda...anda... Semua guna perkataan yang baik???
Can u avoid use perkataan ini secara public view seperti lahanat, bodoh, kimak, dan perkataan yang lain...

Haish aku tak paham la apa nak jadi.. Mungkin dah jadi budaya aku rasa.. Tapi kalo anda post guna ayat mcm tu ia umpama melambangkan sifat diri anda.. Terang2 la ko bukak aib ko dkt umum bg taw sifat ko suka mencarut.. Haish..

Apa nak jadi ??? Sila la jaga ayat anda yer..
Kalau muka tu hensem,cantik, budak hot ker tapi kalau asyik guna perkataan mcm tu serius r takde gunanya la.. Wat malu jer..

Anda terasa.. Sila la berubah yer.. Sakit hati aku tgk post org yg gune perkataan yg tidak sdp dibace nie..

pesanan drpd saya sila jaga percakapan dan ayat anda yer.. Kalo nk marah sekali pun x Yah la nak post dkt public pastu siap kuar mencarut lagi tu... Kalau x kuar mencarut its okay lagi la... Apa nak jadi...

Aku doakan anda semua ini berubah la yer menjadi yg lebih baik.. Aminn..
 

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. budak zaman skang ni, dah terbiasa guna perkataan2 mcm tuh.

    BalasPadam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner