Pemenang SEO Ahmad Hasif Pemenang SEO Ahmad Hasif - The New Minded Pemenang SEO Ahmad Hasif Pemenang SEO Ahmad Hasif Pemenang SEO Ahmad Hasif Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Pemenang SEO Ahmad Hasif

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

First of All saya mohon maaf kerana lewat umumkan pemenang.. Kerana agak kesibukkan buat masa ini..

So far inilah pemenang bertuah contest SEO Ahmad Hasif

Blog Pertama untuk Direview Nurul Zafirah


- Pertama blog beliau ini nampak kemas dan simple.. Apa yang saya suka adalah cepat je loading.. Ini mungkin tidak banyak apps yang diletak beliau... Btw beliau mempunyai nice theme.. Good Job.. Jom kita sama2 naikkan ranking jadi top 10 site ranking di malaysia.

Penambahbaikkan first saya buka blog beliau tidak jumpa button page mungkin kena letak button page tuk senang org back to homepage :)



Blog kedua adalah Qaseh ku


Kalau anda nak belajar memasak boleh singgah ke blog beliau ada juga bagi tahu mengenai resepi2 masakan.. 

Theme blog beliau juga cantik and teratur.. 

Penambahbaikkan mungkin perlu letak button homepage juga.. mungkin perlu kurangkan widgets.. sbb agak loading juga site kamu tu.. shoutbox better guna satu jer.. hehe.. senang nnti kamu mahu handle..

apa2 pun blog kamu terbaikk.. nice blog cantik background blog..



Kenapa la dari tadi asyik komen sal homepage button?? 

Sebab itu main point yang kena ada disetiap site tuk memudahkan pengguna tuk back ke homepage bila dah jauh pegi ke blog anda...

Cuba anda fikirkan jika on laptop tapi tak jumpa ayat shutdown? Macam mana nak buat? Tak kan setiap kali nak off kena guna CMD ... Lebih kurang sama la apabila berada di website..

 Just pandangan jagan marah, huhu

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. thanx ye atas komen..akan cuba dibaiki lg pada masa akan dtg.. :)

    BalasPadam
  2. makaseh ye. in sha Allah fyrah akan baikpulih blog tu. (:

    BalasPadam
  3. sama2.. thanks sudi join segmen saya..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner