Adakah Pelaburan Emas Fizikal Terbaik? Adakah Pelaburan Emas Fizikal Terbaik? - The New Minded Adakah Pelaburan Emas Fizikal Terbaik? Adakah Pelaburan Emas Fizikal Terbaik? Adakah Pelaburan Emas Fizikal Terbaik? Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Adakah Pelaburan Emas Fizikal Terbaik?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..
Mesti anda pernah dengarkan mari beli emas mari beli emas..


Kenapa dengan emas?? Cuba fikirkan apa yg ada dgn emas???


Kenapa emas dikenakan zakat?? Cuba fikirkan..


Jadi adakah pelaburan emas fizikal adalah terbaik?


Jawapan : Ya. Betul..
Kerana :-
  1. Nilai emas tu adalah stabil.. Dan amat tinggi nilainya. Bukti kita membeli asset iaitu emas berat 20g dan ada tinggal kan jumlah wang 500 ketika itu pada tahun 1994.. Berdasarkan contoh diatas iaitu kini sudah 20 tahun yang mana satu ada nilai yang tertinggi??? Adakah emas atau wang 500?? Sudah semestinya emas 20g itu.. Kenapa ? Sebab emas tidak akan susut nilainya berbanding dengan duit yang anda ada..
  2. kuasa membeli akan berkurang jika anda menggunakan duit sebagai contoh RM1 5tahun sebelum anda boleh beli Nasi Lemak biasa 5 tahun selepas RM2 baru anda boleh membeli nasi lemak biasa.. Jika emas 1g 5tahun sebelum dengan nilainya 5tahun sekarang sama tetapi jika ditukarkan kepada wang ia meningkat berbanding 5tahun sebelumnya..
Jadi anda masih ragu3 emas itu menguntungkan??


Anda masih terfikir bagaimana nak mulakan membeli emas?


Sila subscribe blog sy dengan memasukkan Emel anda di sidebar sebelah kanan 👉 ada bertulis subscribe


Saya akan ajar anda bagaimana hendak membeli emas goldbar 1g atleast satu tahun disamping anda dapat menyimpan wang dan dalam masa sama dapat membeli emas 1g setiap tahun..


Anda rasa info ini berguna sila share di laman sosial Twitter Facebook google plus & etc



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner