Kisah Kuih Semperit Kisah Kuih Semperit - The New Minded Kisah Kuih Semperit Kisah Kuih Semperit

Ahad, 7 Disember 2014

Kisah Kuih Semperit

Leave a Comment

Ini la gambar nye yang diambil dari hp den sendiri...


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Disini saya ingin menceritakan kisah post (entri) kuih semperit yang ada dekat blog ini.. Saya akan mebahasakan diri saya sebagai " den " nampak lembut sikit bila baca.. hehe

Suatu masa dahulu takde la lama tahun lepas jer.
Kalau anda seacrh kuih semperit confirm akan kuar blog ini di page pertama dekat no 1 - 3..
Time tu menggunakan domain www dot ahmadhasif dot info

Jadi disebabkan berada di page pertama la den dapati ramai la yang amik gambar kuih semperit den.. Hehe.. Maklumla masa tu malas nak edit gambar letak watermark bagai digambar..

Amik gambar kuih den pastu bagi trademark sendiri ??? Apa dia bagi trademark sendiri.. Tak malu ker?? Den rasa den tak pernah bagi apa2 nama special tuk kuih tu just nama dia kuih raya semperit versi bunga link

Den tahu la hang pun jual kuih tapi jangan la hang pi amik gambar den pastu hang tampal dkt blog hang pastu hang buh hang punya trademark?? Pi buat sendiri la kuih tu pastu amik gambar sendiri tak yah nak sibuk duk amik gambar org..

Kalau ada citer sal kuih den sedap tak per la gak (mmg terbukti kuih den sedap ada testimoni dgn den feedback dari customer) .. Ni tak ayat atas sebelum gambar den hang duk citer yang hang pi beli dekat pasaraya la pastu hang citer ada bentuk bunga yang nampak cantik tapi bila masuk ke mulut rasa tidak secantik bunga.. 

Pastu hang pi bubuh gambar kuih den bawah tu pasai apa..
Nasib la hang ada tulis rujukan gambar tu baguih dah, pastu tiba-tiba muncul ayat
 "Inilah samperit bunga pecah lima, trademark samperit bondaku."

Apa dia..Hang pi bubuh nama hang sendiri dekat kuih yang den buat.. Come on la.. Dekat pasaran takde lagi la bentuk bunga mcm tu.. Hanya dekat blog den je ada..
Punya penat den pikir cara untuk buat bentuk semperit yang moden sikit.
Den tak kisah hang nak amik gambar dekat blog ni ke apa ke tapi pada den post yang hang buat tu buat den terasa dengan hang bagi nama sendiri..

Ada hang pernah rasa kuih den??
Belum kan...
Meh rasa dulu tepati ke citarasa yg hang cari kan tu..

Den leh jamin kuih semperit yang den buat ini rasa lain dari yang dijual dipasaraya yang harganye dalam RM 10-20..

Hang baru tengah nak test resepikan.. Try and erorr..
Alhamdulillah den dah ada resepi ni turun temurun dari mak den sendiri..
Sudah menjalankan bisnes jual kuih semperit ini dah Hampir 10 tahun (sehingga tahun 2014)
Dalam online mahu pun offline..
Resepi den bukan untuk dijual.. ada yang request nak.. harap maaf den tak boleh bagi..

Den bukan nak meroyan ke apa ke kan..
Tapi ape perasaan anda bila satu produk anda buat sendiri pastu amik gambar anda, pastu orang lain bagi nama kuih tu?? What..

Jadi kepada yang beli kuih tu beli la kepada yang original punya pembuat..
Nanti kang tak sama rasa, bentuk lain..

Kepada pelanggan den terima kasih kerana membeli dengan den  dan ramai sudah berpuas hati..

Kepada yang masih mencari kuih semperit sedap boleh cuba kuih semperit den ini.. Insyallah akan puas hati..
Boleh click dekat KEDAI ONLINE

Kepada yang pembuat or penjual diluar sana sila lah bersaing dengan sihat yer..
Letak la gambar kuih yang anda buat sendiri tak payah sibuk letak gambar orang lain..
Melain kan tujuan promosi tak pe la nak letak gambar orang lain..
Ini tak anda pembuat dan penjual kuih tapi letak gambar orang lain..
Apa kes..


Kepada yang terasa den mohon maaf..

Kepada yang terasa blog hang tak leh nak komen law leh komen dah den cakap dekat komen tu sejak bile aku letak nama tuk kuih tu.. Jadi disebabkan takleh nak komen la aku buat post ni..

If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

0 ulasan :

Catat Ulasan