Teknik Mengawal Cash Flow Duit Anda Teknik Mengawal Cash Flow Duit Anda - The New Minded Teknik Mengawal Cash Flow Duit Anda Teknik Mengawal Cash Flow Duit Anda Teknik Mengawal Cash Flow Duit Anda Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Teknik Mengawal Cash Flow Duit Anda

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Bagaimana Cara untuk mengawal aliran tunai anda ?

  1. Gaya hidup
  2. apa yang kita beli
    Tiada siapa yang memaksa kita untuk membeli sesuatu barang yang mahal harganya sehingga terpaksa berhutang..
  3. Smartphone yang kita pakai
    Tiada siapa yang memaksa kita untuk mengejar produk terbaru dalam pasaran smartphone, tiada siapa juga memaksa kita untuk kita menggunakan Smartphone yang berharga Hampir RM2000.00++
  4. Gaya permakanan kita
    Tiada siapa yang memaksa kita untuk makan di gerai fast food or gerai makan di luar.
  5. Kereta atau kenderaan yang kita gunakan
    Tiada siapa yang memaksa kita untuk membeli kereta atau kenderaan baru yang hanya bertujuan untuk menunjuk-nunjuk kepada kawan-kawan.
  6. Pekerjaan
    Kita boleh melakukan kerja sampingan dan tiada siapa yang memaksa kita untuk bekerja makan gaji sahaja.
  7. Pelaburan duit
    Tiada siapa yang melarang untuk kita melabur duit kita ditempat pelaburan yang selamat dan sah disisi undang-undang
Kesemua faktor diatas akan mempengaruhi aliran tunai kita setiap bulan..
Jika anda pandai mengawal aliran tunai anda. Nescaya anda tidak akan mengalami masalah dalam hutang.
Mari kita tentukan ekonomi kehidupan kita sendiri..
Mulakan selangkah demi selangkah..

Anda sudah bersedia untuk berubah ??
Jom Baca Artikel ini Teknik Menyimpan RM
Anda merasa artikel ini beguna untuk rakan anda??
Mari like dan share artikel ini di laman sosial..

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. Nice..

    Papaglamz bw di sini. Jom terjah Papaglamz

    Assalamualaikum

    Tahukan anda 3 daripada 100 orang di dunia ini menghidap penyakit migrain? Kajian yang dilakukan oleh World Health Organisation menunjukkan penyakit migrain juge merupakan antara 3 penyakit utama dunia.
    Baca lagi.......

    http://www.papaglamz.com/2014/12/10-fakta-yang-anda-perlu-tahu-tentang.html?m=1

    BalasPadam
  2. Sy setuju...tak guna beli brg branded klu hakikatnya duit simpanan pun tak de...

    BalasPadam
  3. Yup betul tu puan @ibuNoey
    Yg penting kita perlu ada duit Simpanan tuk digunakan pada waktu perlu dan juga sbg Simpanan tuk anak kita pada masa akan dtg..
    Jom bace artikel ini..

    https://www.blogahbar.tk/2014/12/teknik-menyimpan-duit-rm.html

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner