Teknik Menyimpan Duit RM Teknik Menyimpan Duit RM - The New Minded Teknik Menyimpan Duit RM Teknik Menyimpan Duit RM Teknik Menyimpan Duit RM Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Teknik Menyimpan Duit RM

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ini saya akan mengajar anda bagaimana cara untuk menabung dengan cara yang berkesan..

Anda merupakan seorang yang sukar untuk membuat simpanan??
Anda merupakan seorang pelajar mahupun seorang yang berkerjaya??

Teknik ini sesuai untuk dua golongan diatas tadi..

Mari saya ajar anda bagaimana hendak menabung..

Dari duit gaji atau duit yang anda terima setiap bulan anda perlu mengambil sebanyak 1.0 % sebagai langkah permulaan untuk belajar menabung..

Contoh :-

Gaji sebulan anda = RM 1000.00

1000.00 x 0.01 = RM10.00

1.0 % dari gaji anda adalah sebanyak = RM 10.00

Jadi sebanyak RM10.00 anda ambil untuk bulan pertama untuk disimpan di akaun simpanan atau asb.

Setelah anda amik duit tersebut sebanyak RM10.00 mari lihat sama ada anda akan kebuluran atau tidak ?

Jika anda dapati anda tidak mengalami sebarang masalah mari teruskan dengan 2.0% pada bulan kedua. Anda ulangi langkah tersebut dengan kenaikkan 1.0% setiap bulan sehingga anda dapati anda merasakan duit anda macam tidak cukup anda boleh sudah berhenti di tahap percent tersebut.

Setelah sasaran anda telah sampai iaitu 10.0% - 30.0% daripada gaji bulanan anda.
Iaitu dalam lingkungan RM100.00 - RM300.00

Mari kita belajar pula langkah berikut.

Iaitu dimana kita nak simpan duit bulanan kita itu ?

Jom baca artikel ini Teknik Melabur ASB
 
Anda berasa artikel ini beguna untuk membantu rakan yang lain?
Mari like and share di laman sosial entri ini.
Terima Kasih.
 

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner