Teknik Mulakan Perniagaan Teknik Mulakan Perniagaan - The New Minded Teknik Mulakan Perniagaan Teknik Mulakan Perniagaan Teknik Mulakan Perniagaan Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Teknik Mulakan Perniagaan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..
Hari ini nak kongsi sedikit ilmu..


Nak mulakan bisnes, mencari apa idea sesuai tuk mulakan bisnes.


+ Buat bisnes yang memberikan pulangan tunai secara terus.


 + Bukan buat bisnes yang memberikan pulangan yang lambat.


 Silap hari bulan,terus tersangkut.


 + Jual roti di depan pagar sekolah.


Insyallah akan ada sambungannya..

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner