First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking - The New Minded First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking


Hi Blogger ,
Jom join "First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking" by http://life-of-lyene.blogspot.com/ . Tujuan segmen ni untuk tambah kawan dan tingkatkan pengunjur blog ..
** Klik BANNER untuk join sekali :) .


Tarikh tamat segmen 21 January 2015 .


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. singgah dr segmen yg sama.

    http://www.papaglamz.com/2015/01/first-segmen-teamfollowback-blogwalking.html

    BalasPadam
  2. dari segmen yang sama. jom join segmen sul pula :)

    http://onlybeyoungonce.blogspot.com/2014/12/first-segmen-by-me.html

    BalasPadam
  3. Jgn singgah ja. Jemput baca artikel yang ada diblog ni ya.. Ngeh4

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner